Samsung'un oyuncağını "parça"ladılar

Son dönemin popüler cihazlarından Samsung Galaxy Gear 2 akıllı kol saati, iFixit'in elinde parça parça oldu

SAMSUNG

giyilebilir teknoloji konusunda emin adımlar atmaya devam ediyor. İlk olarak Samsung Gear isimli akıllı saati ile karşımıza çıkan firma, bir süre önce de Samsung Gear 2'yi ve varyantlarını gözler önüne sermişti. Kısa denilebilecek bir sürede ikincisi nesli üretilen saat, şimdi de iFixit ekibinin ameliyat masasına konuk oldu. iFixit, eline geçirdiği her yeni cihazı lime lime etmesi ile ünlü ve her parçaladığı cihazı en ince detayına kadar inceliyor. Sonunda da, cihazlara "tamir edilebilirlik" konsunda not veriyor. Peki, Samsung Gear 2'nin ameliyat masasındaki başarısı hangi seviyede? Parçalama işlemi esnasında ilk dikkat çeken parça, şüphesiz kol kayışlarının değiştirilebilmesi oldu. Bu sayede saatlerin belki de en çabuk eskiyen paçasının kolayca değişiyor olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Cihazın açılmasıysa bir hayli kolay ve teknoloji meraklıları için harika bir deneyim sunduğu da bir gerçek. Akabinde cihaz içerisinde bulunan 300mAh pili değiştirmek de mümkün. Saatin çerçevesi, conta ve vidalarla çevrelenmiş ve bu sayede iki metre suyun altında 30 dakika boyunca su geçirmeden durabiliyor. Tek bir ana kart üzerine yayılan donanım, 1GHz çift çekirdekli CPU ve geri kalan parçaları barındırıyorken, tüm sistem tek bir kablo ile ekrana yansıtılıyor.
Tüm bu parçalama işleminin sonundaysa Samsung Gear 2, tamir edilebilme başlığı altında iFixit'ten 10 üzerinden 8 puan almayı başarmış durumda.

12 Nis 2014 - 18:43 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber