Samsung'dan sıradışı akıllı saat başvurusu

Akıllı saat konusunda iddialı firmalardan biri olan Samsung, Apple Watch’un satışa çıkmasıyla diğer firmalar gibi sektördeki etkinliğini kaybetmeye başladı. Firmanın buna tepkisi ise ilginç oldu

NASIL olduğuna dair görüntüleri haberimizin içerisinde bulabilirsiniz. İddiaya göre Samsung, bilekteki akıllı saatlere ek bir özellik kazandırmak üzerine çalışıyor. Bu özellik, güvenlik üzerine yoğunlaşıyor ve saati sahibinden başka birinin kullanmasına imkan vermiyor.USPTO’dan alınan patent şablonunda bilekteki bir akıllı saatin üzerinde bazı sensörler bulunuyor. Bu sensörler ile saat, kullanıcının elinin üzerindeki damar yollarını kayıt altına alıyor ve daha sonra bu damar yollarını güvenlik tedbiri olarak kullanıyor. Yani parmak izi veya bir şifre girmek yerine saat kullanıcısını damarlarından tanıyacak. Bu tanıma işleminin ne tür bir sensörle yapılacağı henüz belirsiz.

Mobil ödeme yazılımlarının kullanımı veya kişisel verilerin gizliliği gibi konular düşünüldüğünde damar izlerinden kullanıcıyı doğrulama işlemi gerçekten önemli bir güvenlik adımı olacaktır. Ancak zaten oldukça kısıtlı bir alana sahip olan akıllı saat gövdesinde böyle ek bir parça kullanmak ne kadar verimli olacak, orası tartışılıyor. Çünkü şu sıralar akıllı saat kullanıcılarının en önemli sorunu pil ömrü yani kullanım süresi. Bu teknolojiyi yakından takip ederek gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

09 Şub 2016 - 09:49 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber