İşte Alanya’nın Twitter karnesi

Son yıllarda gelişen internet teknolojisi nedeniyle sosyal medya kullanıcılarında patlama yaşanırken, sisteme girdiği günden bu yana 140 karakterlik sınırlamasıyla dikkat çeken Twitter, dünyada, Türkiye’de ve Alanya’da en çok kullanılan sosyal mecra kanallarının başında geliyor

SON yıllarda gelişen internet teknolojisi nedeniyle sosyal medya kullanıcılarında patlama yaşanırken, sisteme girdiği günden bu yana 140 karakterlik sınırlamasıyla dikkat çeken Twitter, dünyada, Türkiye’de ve Alanya’da en çok kullanılan sosyal mecra kanallarının başında geliyor. İşte, Alanya’nın sosyal medya Twitter’daki karnesi: Aktif bir sosyal medya kullanıcısı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Twitter’da 289 bin kişi takip ederken, Bakan Çavuşoğlu da 163 kişiyi takip ediyor. Alanya’da en fazla takip edilen isim ise Mehmet Ali Dim. Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı olan Mehmet Ali Dim’i 20 bin 400 kişi takip ederken, Dim de 1.334 kişiyi takip ediyor.

TANRISEVEN HENÜZ BİN RAKAMINI BULAMADI

“Alanya’yı Türkiye’nin Miami’si yapacağım” sözleriyle göreve başlayan ve icraatlarıyla kısa sürede halkın gönlünde adeta taht kuran Kaymakam Hasan Tanrıseven’i şimdilik 948 kişi takip ederken, Tanrıseven de 283 kişiyi takip ediyor. Mesai saatleri içerisinde yaptığı tüm aktiviteleri mutlaka ama mutlaka Twitter’da fotoğraflı bir şekilde paylaşan ve sıkı bir sosyal medya kullanıcısı olduğu bilinen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i 5.206 kişi takip ederken, Yücel ise 2.403 kişiyi takip ediyor. 8 yıllık AKP İlçe Başkanlığı’nın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü olarak mesaiye başlayan Hüseyin Güney’i 2.399 kişi takip ederken, Güney de 410 kişiyi takip ediyor. Güney’in başında olduğu Koordinasyon Birimi’nin resmi adresi “alanyahizmet” hesabı 286 kişiyi takip ederken, bu hesabı da 474 kişi takip ediyor.

SİYASİLERİN TAKİPÇİ SAYISI ÇOK AZ

9 Kasım’da yapılan AKP İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanı seçilen Mustafa Berberoğlu’nu 5 kişi takip ederken, Berberoğlu ise 51 kişiyi takip ediyor. Eski CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş’ı 32 kişi takip ederken, Türktaş da 15 kişiyi takip ediyor. MHP MYK Üyesi ve eski Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız’ı 1.961 kişi takip ederken, Yıldız ise 523 kişiyi takip ediyor. AKP Gençlik Kolları Başkanı Cemal Yeniacun’u 457 kişi takip ederken, Yeniacun ise 358 kişiyi takip ediyor. AKP Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık’ı 160 kişi takip ederken, Çalık ise 145 kişiyi takip ediyor. MHP Kadın Kolları Başkanı Necla Yıldırım’ı 176 kişi takip ederken, Yıldırım ise 163 kişiyi takip ediyor.

GENÇLER DAHA AKTİF KULLANIYOR

Eski İlçe Başkanı Şevki Türktaş’ın görevden alınmasına tepki gösterip bir süre önce CHP’deki görevinden istifa eden eski Gençlik Kolları Başkanı Pınar Vural’ı 577 kişi takip ederken, Vural ise 377 kişiyi takip ediyor. Projeleri ve icraatlarıyla son dönemde dikkat çeken Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Çınar’ı 407 kişi takip ederken, Çınar ise 376 kişiyi takip ediyor. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ALTSO) 1.243 kişi takip ederken, ALTSO ise 169 kişiyi takip ediyor. CHP Antalya Milletvekili Adayı olacağı konuşulan Şefik Türktaş’ı 1.386 kişi takip ederken, Türktaş ise 474 kişiyi takip ediyor. Yine CHP’nin bir başka muhtemel milletvekili adayı olan Diş Hekimi Murat Özçelik’i 297 kişi takip ederken, Özçelik ise 452 kişi takip ediyor. Alanya’daki turizmcilerin örgütü olan ALTİD’i 721 kişi takip ederken, ALTİD ise 1.164 kişiyi takip ediyor.

BELEDİYE PERSONELİ DE YARIŞIN İÇİNDE

ALBİMO Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nu 202 kişi takip ederken, Çavuşoğlu ise 85 kişiyi takip ediyor. ALKOD Başkanı Ömer Göker’i 103 kişi takip ederken, Göker ise 198 kişiyi takip ediyor. Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ı 575 kişi takip ederken, Özcan 688 kişiyi takip ediyor. Alanya CLK EDAŞ Bölge Müdürü Ahmet Sait Akboğa’yı 147 kişi takip ederken, Akboğa ise 254 kişiyi takip ediyor. Alanya Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdiresi Rabia Eşit’i 403 kişi takip ederken, Eşit ise 684 kişiyi takip ediyor. Alanya Belediyesi Veteriner Hekimi Kenan Ersoy’u 40 kişi takip ederken, Ersoy ise 96 kişiyi takip ediyor. Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürü Murat Satı’yı 24 kişi takip ederken, Satı ise 45 kişiyi takip ediyor.

27 Kas 2014 - 11:19 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber