iPhone 7 nasıl olacak? Özellikleri neler?

Gariptir ki, henüz iPhone 6s çıkmadığı halde olası iPhone 7 nasıl olacak? soruları oldukça gündemimizi oluşturuyor

İPHONE

7'nin en büyük özelliklerinden biri wireless şarj aleti olacak gibi duruyor. Dizayn açısından ise Apple'ın en az iki kuşak aynı tasarımı koruma prensibinin yine geçerli olacağı tahmin ediliyor. Yani iPhone 6 kuşağında olduğu gibi ince, hafif ve yuvarlak hatlara sahip bir iPhone 7 bizi bekliyor.

Peki iPhone 7 ne zaman çıkacak? İşte çıkış tarihi ve özellikleri...

Fakat eğer Apple bu prensibi terk edip bir tasarım değişikliğine giderse uzmanların beklentisi iPhone 7'nin biraz daha kalın olacağı yönünde.

Yetkililer böylelikle yeni telefonlarda 2 GB ana bellek, tabletlerde ise 4 GB ana bellek olacağını söyledi. Örneğin ekran boyutu olarak iPhone 6'da 4.7 inç'i standart olarak piyasaya süren Apple'ın, iPhone 6 Plus'ta ekran boyutu ise rakipleriyle benzer büyüklükte yani 5.5 inçti.

iPhone 6s'te ise Apple'ın ekran boyutunun 4.7 inç yapacağı iddia ediliyor. İddialara göre Apple'ın en büyük sürprizlerinden biri ise iPhone 6 serisine yetişmeyen sürpriz bir özellik olacak.

Apple görünüşe göre şimdiki iPhone'larda kullanılan hücre içi (In-Cell) panellerle pek mutlu değil. Şirketin panel kenarlarında dokunmatik hassasiyeti ile mücadele ettiği söyleniyor.

İPHONE 7 NE ZAMAN ÇIKACAK? iPHONE 7'NİN ÖZELLİKLERİ VE FİYAT TAHMİNLERİ

iPhone'un yeni modeli 25 eylülde piyasaya çıkacak ancak model iPhone 6S mi Yoksa iPhone 7 mi henüz belli değil.

Resmi bir açıklama yapılmasa da yeni iPhone büyük olasılıkla iPhone 6s değil iPhone 7 olarak çıkacak.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus gibi iki büyüklükte piyasaya çıkacak

Peki Yeni iPhone özellikleri ne olacak? İphone 6'dan farkı ne olacak?

Yeni iPhone'da tek tuş yerine parmak sensörü özelliği olması bekleniyor. Yeni iPhone'daki kameranın daha büyük çözünürlükte olması bekleniyor. Başka bir ipucu ise fotoğraflara 3D etkisi verilebileceği yönünde Başka bir ipucu ise fotoğraflara 3D etkisi verilebileceği yönünde Yine yeni modele Force Touch teknolojisi gelebilir. Force Touch teknolojisiyle ekrana ne kadar basarsanız o kadar algılıyor.

İOS'ta yenilikler Force Touch teknolojisi yeni özellikleri de tetikleyebilir. Yeni iPhone'da daha iyi bir işlemci olması bekleniyor. Yeni yazılım iOS 9 ile beraber çıkacak. Tayvanlı yetkililer ise teknoloji sitesi Techno Buffallo'ya yaptığı açıklamada Apple'ın yeni telefonlarında çift RAM kullanacağını ifade etti. Yetkililer böylelikle yeni telefonlarda 2 GB RAM, tabletlerde ise 4 GB RAM olacağını kaydetti.

iPhone 7 ile ilgili iddialar oldukça fazla

Örneğin ekran boyutu. iPhone 6'da 4.7 inç ekran boyutunu piyasaya süren Apple'ın, iPhone 6 Plus'ta ekran boyutu ise rakipleriyle bener büyüklükte yani 5.5 inçti. iPhone 6S'te ise Apple'ın ekran boyutunu 4.7 inç yapacağı iddia ediliyor.

İddialara göre Apple'ın en büyük sürprizlerinden biri ise iPhone 6 serisine yetişmeyen müthiş bir özellik olacak: Kablosuz şarj özelliği. iPhone 7'de Apple'ın wireless şarj özelliğini piyasaya süreceği düşünülüyor.

Dizayn açısından ise Apple'ın en az iki jenerasyon aynı dizaynı koruma prensibinin yine geçerli olacağı tahmin ediliyor. Yani iPhone 6 jenerasyonunda olduğu gibi inci, hafif ve yuvarlak hatlara sahip bir iPhone 7 bizi bekliyor. Fakat eğer Apple bu prensibi terk edip bir tasarım değişikliğine giderse uzmanların beklentisi iPhone 7'nin biraz daha kalın olacağı yönünde. Merak edilen en önemli konu ise iPhone 7'de farklı bir materyal kullanılıp kullanılmayacağı. Özellikle iPhone'un akıllı saatte kullandığı fakat iPhone 6'larda kullanılmayan safir ekranın iPhone 7'ye adapte edilebileceği konuşuluyor. Bu iddiayı güçlendirebilecek olan gelişme ise Apple'ın Çin'deki üreticisi Foxconn'un safir ekran fabrikası kuracak olması. Bu iş için Foxconn'un yapacağı yatırım tutarı ise 2.6 milyar dolar. İkinci bir olasılık ise iPhone 7'lerde likit metal kullanımı. Economic Daily News'ün iddiasına göre ise iPhone 7'lerdeki büyük sürpriz 3 boyutlu ekran olacak. gazete bu iddiasına dayanak olarak Apple'ın hammadde tedarikçisi TPK'nın çıplak gözle izlenebilen 3 boyutlu ekran üzerinde harıl harıl çalışmasını gösteriyor

24 Tem 2015 - 13:17 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber