iPhone 6 bunu da yapabiliyor

Bugüne kadar hep sorunlarıyla gündeme getirilen iPhone 6 ve iPhone 6 Plus bu kez bilinmeyen bir özellikle gündemde

DUYURULDUĞU günden beri gündemde sıradışı testler ve sorunlarla yer bulan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus bu kez bilinmeyen ve yeni keşfedilmiş bir özellik iddiasıyla kendine yer buldu. İddialara göre bu iki telefonda 4K video oynatabiliyor. Bildiğiniz üzere iPhone 6 1335x750, iPhone 6 Plus 1920x1080 çözünürlüğe sahip ve 4K videoların çözünürlüğü 3840x2160. Her ne kadar bu bakımdan bu ekranlarda 4K videoların oynatılıyor olması anlamsız gözükse de yeni nesil iPhone'ların performansı gerçekten etkileyici. 
Apple'ın yeni modellerinde A8 işlemci kullanacağı söylentileri yayılmaya başladığında birçok kişi bu işlemcinin 4K videoları oynatabilme özelliğine sahip olduğunu söylemiş ancak Apple'ın böyle bir özellikten bahsetmemiş olması bu iddiaları çürütmüştü. Ancak öyle gözüküyor ki bu iddiaları ortaya atan kişiler A8 işlemciler hakkında oldukça çok şey biliyor. Peki Apple neden bu özellikten hiç bahsetmedi? Evet işte aslında bu özelliğin gündeme çıkmasıyla ortaya çıkan en büyük soru bu. Bazılarına göre Apple’ın bu özellikten bahsetmemiş olmasının sebebi 4K videoların oynatılabiliyor olmasına rağmen, gerek ekran gerekse depolama alanı bakımından cihazların yetersiz kalıyor olması. Eğer Tim Cook iPhone 6 ve iPhone 6 Plus‘u tanıtırken evet bu telefonlar 4K video oynatabiliyor ancak depolama alanı sadece 1-2 video alabiliyor deseydi sizce dünya bunu başarı olarak karşılar mıydı? Büyük ihtimal Apple yerden yere vurulurdu. Ancak yeni nesil iPad'lerin 4K videolar için eşsiz cihazlar olabileceğini düşünüyoruz.

13 Mar 2016 - 12:56 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber