İnternetten güvenli alışveriş için 10 önemli ipucu!

İşte tüketicilerin online alışverişte dikkat etmeleri gereken noktalar...

1- Kullanıcı yorumlarını okuyun: Alışveriş yapmadan önce forumlarda veya sosyal medyada o markaya dair paylaşılan bilgileri okuyun. Kullanıcı yorumlarını içeren fiyat karşılaştırma siteleri gibi kaynaklardan siteye ait geçmiş deneyimleri inceleyin.
2- SSL sertifikası olup olmadığını kontrol edin. Online alışveriş hizmeti sunan tüm siteler dünya çapında kredi kartı güvenliği için bir standart olan SSL sertifikası kullanmak zorunda. SSL sertifikası olmadan hiçbir bankadan online pos alma imkânı bulunmıyor. Sitenin bu sertifikaya sahip olup olmadığını mutlaka kontrol edin.
3- Ortak bilgisayarları kullanmayın. Ortak kullanılan bilgisayarlardan alışveriş yapmayın. Bu bilgisayarlar üzerinden kredi kartı ve kişisel bilgilerinizi kesinlikle paylaşmayın.
4- Kolay tahmin edilemeyecek bir şifre seçin. Online alışveriş için bir siteye üye olurken, başkaları tarafından kolay tahmin edilemeyecek bir şifre seçmeye özen gösterin.
5- Mesafeli sözleşme bulunmuyorsa yapmayın. Online alışveriş siteleri mesafeli satış sözleşmesi ve ön bilgilendirme formu sunmak zorunda. Eğer alışveriş yapılan e-ticaret şirketi bu sözleşmeleri sunmuyorsa, bu sitelerden alışveriş yapmayın.
6- Fiyat bilgilerine dikkat edin. Alışveriş yaptığınız sitede bulunan ürünlerin fiyat bilgileri size inandırıcı gelmiyorsa, şüphelerinizi ciddiye alın, araştırma yapın. Sitede gösterilen fiyat ile ürünü sepete attığınızda görünen fiyatın aynı olup olmadığını kontrol edin.
7- 3D ödeme sistemini kullanın. 3D ödeme sistemi (şifreli ödeme), e-ticaret işlemlerinin güvenliğinin arttırılması amacıyla Visa ve Mastercard tarafından geliştirilmiş özel bir sistemdir. Diğer bir deyişle hem satıcı, hem de alıcı için koruyucu bir güvenlik aşamasıdır. 3D ödeme seçeneği sunan siteleri tercih edin.
8- Sanal kart kullanın. Sanal kart kullanmak, ödeme konusunda güvenli bir diğer alternatif. Belirli bir limit belirleyebildiğiniz bu kartları kullanmayı deneyin.
9- Alışveriş kaydını tutun. Alışverişinizi bitirmeden önce çıktısını alın. Herhangi bir anlaşmazlık yaşadığınızda bu belgelere ihtiyaç duyabileceğinizi unutmayın.
10- Site hakkında araştırma yapın. Online alışveriş yapacağınız sitenin kime ait olduğu ve ne kadar süredir faaliyette bulunduğuna dair kısa bir araştırma yapın. Sitenin kurumsal olup olmadığına, iletişim bilgilerinin bulunup bulunmadığına bakın.

#

13 Mar 2016 - 12:42 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber