Hiç bu kadar büyüğü böyle yakınlaşamadı

Gökbilimciler, büyük bir asteroidin 1 Eylül’de Dünya’ya yakın mesafeden güvenli geçiş yapacağını bildirdi

AMERİKAN Havacılık ve Uzay Dairesinden (NASA) yapılan açıklamada, 4,4 kilometre çapındaki Florence asteroidinin, Dünya’nın 7 milyon kilometre yakınından, yörüngeye teğet olarak geçeceği belirtildi. NASA, internet sitesinde asteroidin geçişini temsil eden bir GIF imajı yayınladı. NASA’nın Dünya’ya Yakın Gökcisimleri Araştırma Merkezi (CNEOS) yöneticisi Paul Chodas, daha önce Dünya’ya daha yakın geçiş yapan asteroidler gözlendiğini ancak Florence’ın boyutları itibarıyla, bugüne dek Dünya’ya bu denli yaklaşabilen en büyük asteroid olacağını ifade etti.

Florence’ın Güneybalığı, Oğlak, Kova ve Yunus takımyıldızları boyunca yapacağı geçiş, ağustos ve eylül ayları boyunca Dünya’dan küçük teleskoplarla gözlenebilecek. Yakın geçiş, bilim adamlarına asteroidi yer radarlarıyla kaydetme olanağı verecek. Florence Asteroidi, ilk kez 1981’de Amerikalı astronom Schelte J. Bus tarafından Avustralya’daki Siding Spring Gözlemevi’nde keşfedilmişti. Asteroide modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale (1820-1910) anısına “Florence” adı verilmişti.

19 Ağu 2017 - 09:58 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber