Gmail kullananlar dikkat

Google'ın mesajlaşma yazılımından önemli bir noktayı güncellemeyi unutması yüzünden, Google e-posta kullanıcıları hafta sonunda hata mesajları ve güvenlik uyarılarıyla karşılaştı

Google, kısa süren yazılım sorunundan kullanıcıların çoğunluğun etkilendiğini belirtti. Kullanıcılar bu sorun sırasında Gmail hesaplarına girebilmişlerse de, pek çok kişi "olağanın dışında" bir hareketlilikle karşılaştı. Birçok kullanıcı Twitter üzerinden Google'da karşılaştıkları hataları duyurdu ve ne olup bittiğini anlamaya çalıştı. Hata mesajları 4 Nisan tarihinden itibaren belirmeye başladı ve Gmail hesaplarından ve diğer mesaj uygulamalarından e-posta göndermeye çalışanları etkiledi. Sorunların nedeni, Google'ın Gmail ile uygulama hizmetlerindeki güvenlik sertifikasını yenilemeyi ihmal etmesi oldu. Söz konusu sertifika, yazılımın, postanın gönderileceği yere güvenli bir şekilde bağlanmasını sağlıyor ve böylece postaların izlenmesi korkusu olmaksızın iletiler gönderilebiliyor.

İKİ SAATTE ÇÖZÜLDÜ

Google'ın kendi güvenlik şebekesi Authority G2 güvenlik sertifikalarını ve diğer güvenli yazılım sistemlerini yönetiyor. Google'da yaşanan sorun ilk farkedilmesinden iki saat kadar sonra çözüldü. Yaşanan sorun, Google'ın Çin İnternet Ağı Enformasyon Merkezi'nce (CNNIC) yayımlanan güvenlik sertifikalarını reddetmeye başlamasını izliyor. Google, CNNIC'teki güvenlik kusurunun bu sertifikalara artık güvenilmeyeceği anlamına geldiğini bildirdi. CNNIC ise bu kararı "kabul edilemez ve anlaşılmaz" diye niteledi.

07 Nis 2015 - 14:37 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber