Coca Cola'dan büyük yarışma! Kazanana 1 milyon dolar verecek

Coca Cola, doğal ve güvenilir olacak, kalori içermeyecek ve içecekler ile karıştığında şeker ile aynı tadı verecek bir bileşim için, yarışma düzenleyecek ve kazanana 1 milyon dolar ödeyecek

COCA Cola geçtiğimiz günlerde bilim adamlarının katılacağı bir yarışma başlatarak şu ana kadar hiçbir içecek şirketinin başaramadığını gerçekleştirmek istiyor. Şirketin bilim adamlarından istediği ise bir bileşim yapmaları.

ŞEKEROTU VE KEŞİŞ MEYVESİNDEN ÜRETİLMEYECEK

Bu bileşim doğal olacak, güvenilir olacak, kalori içermeyecek ve içecekler veya gıdalar ile karıştığında şeker ile aynı tadı verecek. Bileşim aynı zamanda şekerotu ve keşiş meyvesinden elde edilmeyecek veya bunları içermeyecek.

BİLEŞİMİ BULANA 1 MİLYON DOLAR

Yabancı kaynaklarda "Herkül'ün başarabileceği zor görev" olarak da tanımlanan bu sorun aslında 4,8 trilyon dolarlık paketlenmiş gıda endüstrisinin yıllardır çözmeye çalıştığı en büyük problemlerden birisi. Eğer bu sorunu çözen olursa alacağı ödül ise 1 milyon dolar.

17 Ağu 2017 - 17:52 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber