Cepte Kılıfına Uygun Vurgun

Son günlerde benzer uygulamayla karşılaşan çok sayıda vatandaş şikayet sitelerini ve basın kuruluşlarına ihbar ve şikayet yağmuruna tuttu.

Kitabına uygun...
sikayetvar.com'un haberine göre, GSM operatörlerinin 1 TL'lik oyunu cep telefonu kullanıcılarını fena kızdırdı.7 yıl önce gsm operatörü değişikliği yapan H.K. eski operatöründen gelen mesaj ile adeta şoke oldu. Şikayetçinin iddialarına göre eski hesabında bırakılan 1 TL'lik borç yıllar sonra gecikme faizi ile birlikte 550 TL olarak fatura edildi.
Yaşadığı sorunlar nedeni ile 7 yıl önce operatör değişikliği yapan H.K. şimdi kullandığı operatöre geçti. Buraya kadar her şey normal asıl şikayet ise 7 yıl sonra ortaya çıktı. Şikayet Portalı Şikayetvar'a yaşadığı sorunu anlatan şikayetçi yıllar önce kapattırdığını düşündüğü hattının 1 TL'lik borç nedeni ile kapatılmadığını ve yıllar sonra gecikme faizi ile birlikte 1 TL'lik borcun 550 TL olarak tahsil edilmek istenildiğini kaydetti.
"7 yıldır aynı yerde yaşıyorum. Şimdiye kadar bana ulaşamayan gsm operatörü yıllar sonra bana uylaştı ve 550 TL borcunuz var dedi" diyen H.K. yaşadığı olayı şöyle aktardı: "Operatör değişikliği yaptıysanız borcunuzun olup olmadığını araştırın. 7 yıl önce gsm operatörümü değiştirmek üzere işlem yaptım. Tüm faturalarımı ödediğim için içim rahattı. Hiç araştırma gereği duymadım. Eski operatörümün yetkilendirdiği hukuk bürosundan gelen mesaj beni şok etti. '550 TL borcunuz bulunmaktadır' diye başlayan mesaj sonrası konuyu araştırmaya başladım. Öğrendiğim bilgilere göre operatör değişikliği yaparken fatura ödemesinde bırakılan 1 TL'lik borç gecikme faizleri ile birlikte 550 TL olmuş. 1 kuruş bile borcum yokken bir faturamı geç ödemişim onun gecikme faizi katlana katlana 550 TL olmuş. 7 yıldır hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Aynı yerde yaşamaktayım tüm iletişim bilgilerim aynı. Ne fatura geldi ne de arandım. Bu borca bir de avukatlık masrafları eklendi. Hattı kapatmış olmama rağmen aradan yıllar geçmiş halen daha borç çıkartıyorlar. Operatörlerin bu oyununa düşmeyin."
Son günlerde özellikle İzmir'de bir avukatlık şirketini görevlendiren bir GSM şirketinin operatör değiştiren eski müşterilerine astronomik gecikme faizli faturalar yükleyip bir tür "cezalandırma" yoluna gittiğine yönelik olaylar belgeleriyle ANKA Ajansı'na da şikayet edildi.
Piyasada "düzenleyici" olarak bilinen kamu kuruluşlarının konuya ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor.
Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

#

12 Ağu 2012 - 04:23 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber