Bu uygulamayı telefonunuzdan kaldırın!

Android uygulama mağazasına girdiği günden bu yana yoğun ilgi gören bir antivirüs uygulamasının 'sahte' olduğu ortaya çıktı

VİRUS Shield ismini taşıyan ve kısa sürede Google Play Store'da en çok indirilen uygulamalar listesinde bir numaraya yerleşeyen uygulama, 3.99 dolarlık fiyat etiketine sahip. Kullanıcıların telefonlarını zararlı içeriklere karşı koruduğunu iddia eden uygulama aynı zamanda batarya ömrünü de koruduğunu iddia ediyor.
Google uzmanlarının fazlaca üstünde durmadığı uygulamayla ilgili şikayetler artmaya başlayınca uygulamanın kısa sürede sahte olduğu ortaya çıktı. Yayınlandığından beri 10 bin kez indirilen Virus Shield'i sabah saatlerinde apar topar yayından kaldıran Google, uygulamanın resmi bir web sitesinin dahi bulunmadığına dikkat çekti ve gelen şikayetler üzerine uygulamanın kaldırıldığını söyledi.
Eğer siz de bu uygulamayı indirdiyseniz cihazınızdan Virus Shield'i hemen kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.

08 Nis 2014 - 12:08 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber