Bu teknoloji turizmi değiştirecek!

IATI yeni ürünü HWEB ile Türkiye'de turizmi değiştiriyor. Artık oteller HWEB ile kendi web sayfalarından misafirlerine dinamik tatil paketi sunuyor

HWEB otellerin web sayfalarında kullanabileceği online dinamik paket rezervasyon sistemidir. Hweb ile oteller sadece oda satabileceği gibi, uçak bileti ve transfer ürünlerini birleştirerek misafirlerine dinamik tatil paketi de satabilir. Oteller HWEB ile IATI'nin portfolyosunda bulunan tüm tarifeli uçuşlara, düşük maliyetli havayollarına, charter uçuşlarına ve transfer hizmetlerine ulaşabilir. IATI'nin uçak portfolyosunda Türkiye'ye yoğun seyahat yapılan tüm ülkelerin uçuşlarına ulaşmak mümkün. Bu uçuşlar ile Türkiye coğrafyasına yakın yaşayan 2 milyardan fazla potansiyel müşteriye ulaşmak demek.

HWEB Neden Farklı?

Otellerin web sayfalarında kullandığı bir çok online rezervasyon sistemi (IBE - Internet Booking Engine) mevcut. Ancak bu sistemlerde rekabet etmek ve otelinizi ön plana çıkarmak mümkün değil. Hweb ile Oteller online bir rezervasyon sisteminin yanısıra yeni bir pazarlama aracına da kavuşuyor.

HWEB ile oteller;

- farklı pazarlar için farklı fiyatlar tanımlayabiliyor, - dinamik paket imkanı ile ürününü çeşitlendirebiliyor, - daha uygun fiyata ve daha yüksek kar marjı ile satış yapabliyor; - sürekli müşterilerine ya da acentelere indirim tanımlayabiliyor, - üyelik sistemi ile müşterileri ile daha yakın ilişki kuruyor, - 24 saat canlı chat imkanı ile müşterileri sorunlarına anında çözüm buluyor. Dinamik paket sistemi oldukça yoğun bir IT teknolojisi ve birikim gerektiriyor. IATI seyahat sektöründeki yoğun tecrübesi ve IT gücüyle otellere bu sistemi ulaşılabilir kılıyor.

HWEB Çok Kolay!

- HWEB kurulumu çok kolay:

Bir kaç saat içinde web sayfanıza HWEB sistemini kurabilirsiniz. - HWEB ile aynı zamanda bir ödeme sistemine de sahip oluyorsunuz.

HWEB ödeme sistemi bir çok dili ve para birimini ve taksit imkanını destekliyor. - HWEB ücretsizdir.

Kurulum ve kullanım ücreti yoktur. HWEB ile satış yaptığınızda ödersiniz. - HWEB te ödeme riski bulunmuyor.

Paranız girişten önce IATI tarafından ödeniyor.

Online Trendler Nereye Gidiyor?

Teknoloji geliştikçe mesafeler kısalıyor. Müşteri, otel, havayolları ve transfer tedarikçileri birbirine daha yakın hala geliyor. HWEB tüm seyahat tedarikçilerini aynı platform da buluşturuyor. Böylece tüm seyahat ürünlerine her yerden kolayca ulaşılabiliyor. Ritz Carlton, Hilton, Hyatt gibi büyük otel grupları dinamik paket teknolojisini kullanıyorlar. HWEB bu teknolojiyi tüm otellere ücretsiz olarak sunuyor.

HWEB Neden Antalya ve Türkiye'de Başladı?

Antalya, dünya paket turizminin başkenti durumunda. Her yıl 10 milyon turist tatil paketi satın alarak Antalya'ya geliyor. Antalya dinamik paket teknolojisi ve yenilikler için uygun bir destinasyon. Antalya'daki pazar derinliği, tedarikçi yapısı ve süreçleri oturmuş durumda, bu yüzden dinamik paket teknolojisine İstanbul'dan, Paris'ten ya da Dubai'den daha uygun. Antalya aynı zamanda tatil sezonunun 12 aya yayılmadığı yüksek ve düşük sezonun yaşandığı bir destinasyon. Bu yüzden atıl uçak ve oda kapasitesini optimize edecek HWEB gibi teknolojilere ihtiyacı var. Her yıl 10 milyon turistin geldiği Antalya'ya 20 milyonuk uçak kapasitesi programlanıyor, ancak sezon sonu ve başında parası ödenmiş yaklaşık 3 milyon koltuk heba oluyor. Antalya'da aynı zamanda yüksek oranda "Repeating" müşteri sayısı bulunuyor. Bu müşteriler çoğu zaman aynı otelde konaklamak istiyorlar ve satın almak için otel web sitesine yöneliyorlar. HWEB bu müşterilere sadece otel web sitesini kullanarak otele ulaşma imkanı sağlıyor.

HWEB Otellere Ne Kazandıracak?

A- Direk Kazanımlar: Sıcak satış, doluluk ve satış kanalları çeşitliliği. - HWEB mevcut satış kanallarını tamamlayıcı bir yapıdır. Klasik satış kanallarının eksikliklerini giderir: - Özellikle büyük şehirlerde dönemsel olarak oluşan koltuk kapasitesi eksikliğini doldurur. - Küçük şehirlerde (sığ pazarlarda) eksik koltuk kapasitesi için tarifeli uçuşlar ve düşük maliyetli havayolları ile alternatif koltuk kapasitesi sağlar. - Daha fazla müşteriye ulaşım sağlar: Antalya'ya 4 saat uçuş mesafesinde 2 milyardan fazla nüfus yaşamakta. Ancak paket satışları sadece belirli şehirlerden yapılıyor.  HWEB ile tüm bu şehirlere, yani yaklaşık 2 milyar potansiyel müşteriye ulaşmak mümkün. - HWEB beş dilde (İngilizce, Rusça, Almanca, Arapça, Türkçe) hizmet veriyor, üstelik 7/24 canlı destek (Live Chat) hizmeti ile müşteri desteği ve memnuniyetini arttırıyor. - HWEB tüm müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak esnekliğe sahiptir. Tüm müşterilere aynı ürünü sunmak yerine her müşteriye kendine uygun ürünü oluşturabilme imkanı sunar. Örneğin; - Çocuk yaşında indirim (Children Discount) -  Bir kaç aile birleşmesi sonucu indirim (Big Family Discount) - Sürekli müşteri indirimi (Loyalty Discount) - HWEB pazar dalgalanmaları ve gelir optimizasyonu için ideal kanaldır.

- Otel HWEB ile anında fiyat yükseltebilir ya da aksiyon verebilir.

- Otelin kendi satış kanalı olduğu için tesisin son odalarını yüksek fiyattan satışa sunabilir, böylelikle yüksek gelir sağlarken diğer satış kanalları arasında haksız rekabet yaratmamış olur. B. Dolaylı Kazanımlar: Tesisin marka değerine katkı Otel doluluğun belirli bir yüzdesini web sayfasından alacağı için tesisin bireysel değeri artacaktır. Örneğin 100 milyon USD değerindeki bir tesis satışlarının yüzde 30'unu kendi satış kanalı üzerinden yaparsa değeri 120 milyon USD olacaktır. HWEB ile  "Repeating" müşteriler için yapılcak "Loyalty" promosyonlarıyla müşteri sadakati arttırılacaktır. Ayrıca otelin kendi web sayfasında gelişmiş bir rezervasyon sistemi bulunması, sitenin modern kriterlere göre tasarlanması ve sürekli güncel tutulması, sosyal medya kanallarının aktif olması hem müşteri nezdinde güven duygusunu arttıracak hem de marka algısına olumlu katkıda bulunacaktır.

 

Çok Yakında!

Hweb Otelinizi Dünyaya Bağlıyor: HWEB Google Hotel Finder Lansmanı. HWEB Başarı Hikayeleri: HWEB Söyleşi Serileri.
(TurizmGüncel)

10 Nis 2014 - 09:56 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber