Bu emojiler çok flörtöz

Akıllı telefonlarla hayatımıza giren ve kısa zamanda mesajlaşmayı sevenlerin vazgeçilmezi olan emojiler çeşitleniyor. Flirtmoji’nin seks temalı emojileri gençlerin yeni gözdesi olmaya aday

MEKTUP yazmanın nostaljik bir eylem olduğundan bahsetmek bile çok nostaljik artık. Birileriyle iletişim kurmak için telefonla konuşmak ya da görüntülü arama yapmak istemiyorsanız, başka bir deyişle “söz uçar yazı kalır”cılardansanız, yazdıklarımızı iletmenin de çok çeşitli yolları olduğunu biliyoruz. Bu çeşitler gün geçtikçe artıyor, zamanla sadece iletişim araçları değil, ifade biçimleri de değişiyor. İnternetle tanışan herkes chat odalarında aldı soluğu. Buradaki konuşmalarda “merhaba”lar “mrb”ye, “selam”lar “slm”ye kısaldı önce. “İki nokta üst üste, bir parantez” gülmeler başladı. Tatlı bir tebessüm için :) , daha büyük bir gülümseme için :D , kahkahalar için “afsfsgdyrhlfl” gibi rastgele harfler kullanıldı.
Hareket edenleri de var

Chat’te kazandığımız alışkanlıklarından bazılarını mesaj yazarken de sürdürdük. Böyle üzüldük:(  böyle yüzümüz asıldı :/ , böyle öptük:*   böyle şımardık :P , böyle göz kırptık ;)  böyle ağladık :’( , böyle şaşırdık :O .

Daha sonra sohbet programları içinde zirveye yerleşen MSN’de adına “emoticon” denen sarı kafalı sevimli yaratıklarla haşır neşir olduk çok uzun bir süre. Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla ise hayatımıza Japon orijinli “emoji” karakterleri girdi. Başta sadece Japon üretimi elektronik cihazlara özgü bu küçük resimler kısa zamanda diğer şirketler tarafından da benimsendi. Siz de akıllı telefonunuzun klavye ayarlarından bu alternatif klavyeyi normal klavyenize çoktan indirmiş, gözlerinden kalpler çıkan, dişlerini sıkan, gülmekten gözünden yaş gelen, sinirden kıpkırmızı kesilmiş ya da dans eden karakterleri yazı dilinize katmışsınızdır.

Facebook’un mobil mesajlaşma uygulaması Messenger’ın emojileri ise daha kapsamlı. Messenger; Snoopy, Power Rangers gibi çizgi karakterlerin, “Alaycı Kuş”, “Cehennem Melekleri” gibi filmlerin oyuncularının emojilerini kullanma imkanı sunuyor. Üstelik bu emojilerin bazıları hareket de ediyor.

Çikolataya batırılmış çilek, prezervatif geçirilmiş muz

Emoji dünyasının son yeniliği “Flirtmoji”. Kırmızı dudaklar, çikolataya batırılmış çilek, prezervatif geçirilmiş muz, LGBTİ bayrağı, tüylü kelepçe, porno dergisi gibi seks temalı emoji seçenekleri olan Flirtmoji’nin kullanımı diğerlerinden biraz farklı. Apple Store’un bu application’ı satmaması nedeniyle Flirtmoji’yi kullanmak için sitesine girip bir hesap açmanız gerekiyor. Sonra da siteyi akıllı cihazının ekranına sabitlemeniz... Her kullanmak istediğinizde buraya girip kopyalayarak mesajlarınıza yapıştıyorsunuz. Alıştığımız emojilerden çok daha büyük ve çözünürlüğünün düşük olması hayal kırıklığı yaratabilir. “Kendim de Google’dan bu görseli bulup kopyalar, yapıştırırdım” da diyebilirsiniz. Ama kullanım zorluğuna rağmen Flirtmoji’nin, “flörtün bir adım ötesine” ilişkin emojileri, emojileri ve seks mesajlaşmasını (sexting) sevenlerin gözdesi olmaya aday. Uygulamanın tasarımcıları blog’larında “Seksin iyi, doğal, önemli ve eğlenceli bir şey olduğunu düşünüyoruz. Akıllı telefonların ve wi-fi’ın tadını çıkarıyoruz” diyor, bazı emojileri ırkçılık ve kadınları aşağılıyor tartışmalarına yol açtığı için içtenlikle özür diliyor.

Flirtmoji’nin emojileri ücretsiz. Ama eğlenceyi artırmak isteyenler için “Ergen Rüyası”, “Otel Malzemeleri”, “Oyuncak Ülkesi” gibi tanesi 0.99 dolara satılan tema paketleri de var.

07 Ara 2014 - 10:52 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber