Airbus’tan insanı taklit eden test

Airbus’ın yeni uzun menzilli yolcu uçağı A350’nin kabin testi insanın vücut ısısını taklit eden su tüpleriyle yapılıyor

AİRBUS

, merakla beklene yeni modeli A350 XWB’nin yolcu kabininde ilginç bir teste imza atacak. Uzun yolculuklar için tasarlanan çift motorlu ve geniş gövdeli uçaklarda kullanılacak olan ekonomi ve business sınıf kabinlerinde gerçekleştirilecek test sistemleri ilk Airbus'ın iki katlı uçağı A380'de denenmişti.

VÜCUT ISISI TESTİ

Gerçekleştirilen son testte uçaktaki 300 yolcunun vücut ısısının nasıl bir etki göstereceğini anlamak için sıcak su tüpleri kullanıldı. İnsan vücut ısını taklit eden sıcak su tüpleri ile 12 saat boyunca kabin test ediliyor. Uçakta kullanılan klima sistemi ve koltuk materyalleri bu ilginç testi başarıyla geçmeleri durumunda kabin geçer not alacak. Recaro tarafından üretilen koltuklar 46 santimetre genişliğinde ve 9 sıralı bölümlerde bile bu genişlik korunuyor. Kaynak: www.kokpit.aero

11 Nis 2014 - 10:05 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber