950 milyon telefon tehlikede!

Android işletim sisteminde görülen bir sistem açığının 950 milyon akıllı telefonu, olası hacker saldırılarına karşı açık hale getirdiği iddia ediliyor

İDDİAYA göre, bu cihazlar bir MMS mesajıyla hacker'ların kontrolüne giriyor.

Zimperium zLabs isimli kuruluşta siber güvenlik uzmanı olarak görev alan Joshua Drake'in ortaya çıkardığı bu güvenlik açığının milyonlarca kişinin bilgilerinin tehlikeye attığının altı çiziliyor. Drake'e göre bu, Android platformunda yaşanan en ciddi güvenlik açıklarından biri.

950 milyon kullancıyı etkileyebilecek olan bu olay, Android'in multimedia ayağını oluşturan 'Stagefright'ta yaşanan sıkıntılar nedeniyle ortaya çıktı. Bu güvenlik açığını daha önce yaşanan hack saldırılarından ayıran özelliği ise siber saldırının oldukça kolay ve etkin bir biçimde gerçekleştirilebilmesi.

Başka bir deyişle, söz konusu açık sayesinde bir hacker, akıllı cihazınıza MMS mesajı göndererek özel kodlar yükleyebilir, bilgilerinizi çalabilir ve daha sonra bu mesajı silerek izini gizleyebilir.

MMS NEDİR?

Multimedia Messaging Service'in kısaltması olan MMS, cep telefonu ile fotoğraflı, sesli, animasyonlu ve videolu mesajların yollanmasına olanak tanıyan hizmete verilen addır.

29 Tem 2015 - 10:04 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber