4K Ultra HD TV kullanımı yaygınlaşıyor

Yapılan son araştırmaya göre 4K Ultra HD çözünürlüklü TV'lerin kullanım oranı önümüzdeki birkaç içerisinde artmaya devam edecek

4K TV’lerin fiyatında yaşanan düşüş kullanım oranlarını önemli ölçüde artırdı. IHS tarafından yayınlanan rapor ise önümüzdeki birkaç yıl boyunca 4K TV’lerin kullanım oranlarda artışın devam edeceğini gösteriyor.

IHS tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre 2019 yılında 4K TV’ler en fazla Amerika’da kullanılacak. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Amerika’da hanelerin %34’ünde 4K Ultra HD çözünürlüklü televizyonlar kullanılacak.

4K TV'lerin kullanım oranı artıyor

4K TV’lerin üretim hattının artması ve yaşanan fiyat düşüşü Avrupa Kıtası’nda da kullanım oranını artırıyor. 2019 yılı itibariyle 4K TV Avrupa'da en fazla %32 oranla İsveç’te kullanılacak. İsveç’in ardından %31 pazar payıyla İngiltere geliyor.

Araştırmanın en ilginç noktasına değinecek olursak; 4K TV üretimi ve 4K yayında ileri bir noktada olan Japonya’da 4K TV kullanımı 2019 yılında sadece %14 seviyesinde olacak. Garip bir durum ancak araştırma şirketine göre Japon hanelerde HD ve Full HD TV’ler yeni ve halkın hızlı bir şekilde 4K TV’lere geçiş yapması pek olası görünmüyor.

Çin’de ise 4K TV kullanım oranı 2019’da %24 seviyesine ulaşacak. Özellikle Xiaomi ve Hisense gibi üreticilerin uygun fiyatlı 4K TV’leri pazara ciddi katkı sunacak.

12 Ara 2015 - 12:26 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber