Tarih yazanlar

Alanyaspor uzun yıllardır 2. Lig'de ve 3. Lig'de mücadele veren bir takım olarak ismi anılırken son 2 yıldır ise sezona damgasını vuran takım olarak spor kamuoyunda en çok konuşulan takım olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon öncesinde olduğu gibi bu sezon da, sezon başı hiç şans verilmeyen Alanyaspor PTT 1. Lig'i 3. sırada bitirerek tarihimizin en başarılı sezonunu yaşadı. Tarihimizde ilk kez çıktığımız 1. Lig'de gol kralı çıkararak ayrı bir tarih yazıldı. Son olarak da Süper Lig yolunda son viraj olan Play-Off maçlarını oynamaya hak kazanarak yine bir ilki gerçekleştirdiler. Daha nasıl bir sürpriz yapacaklar hep birlikte göreceğiz.

Son iki sezondur nerdeyse tüm yazılarımda camianın topyekün yanında oldum. Bu süreç içerisinde yenildiği zamanlar da bile desteklediğim için çok da eleştirildim ama şimdi bunun sonuçlarını görmenin ve haklı çıkmanın gururu hiçbir şeye benzemiyor. Alanyaspor camiasının yaptığı gibi ben de kulaklarımı tıkayarak doğru bildiğimi sonuna kadar yaptım ve artık saygıyı da hak ettiğimizi düşünüyorum. Doğru planlama, doğru tercihlerin uzun vadede ne kadar başarılı olduğunu umarım herkes görmüştür. Tabi ki eksik hamleleri de yapsaydık bugün Süper Lig'de olacağımızı da unutmamak gerekir.

Yazımı hazırlamadan önce festival bölgesini ziyaret ederken insanların ilgisi ve şimdi ne olacak soruları üzerine bu konuya değinmem gerektiğinin farkına vardım. Taraftarımızın anlayacağı şekilde yalın olarak statü şöyledir, Alanyaspor, Samsunspor ile iki maç yapacak. Birinci maç 28 Mayıs Perşembe günü Samsun’da oynanacak. İkinci maç ise 1 Haziran Pazartesi Alanya’da yapılacaktır. Bu iki maç sonucu üstün olan takım final maçına çıkacaktır. Eğer Samsun ile yapılacak iki maçta goller ve galibiyetler eşit olursa ikinci maç yani Alanya’da oynanacak maç uzayacak ve sonuç yine değişmezse penaltı atışları olacak ve kazanan final maçına çıkacaktır. Burada bizim için tek riskli durum Alanya'daki maçta uzatma olursa uzatmalarda iki takım da gol atarsa deplasman takımı avantajlı olacağı için finale çıkacaktır. Eğer Samsun’u elersek Süper Lig yolunda tek maç olan 5 Haziran’da İstanbul’da final yapılacaktır. Samsun’u elersek karşımıza Antalyaspor veya Adana Demirspor çıkacaktır.

Tüm bu ayrıntıları yazdıktan sonra artık söz her zamanki gibi futbolcularda olacaktır. Her zaman dediğimiz gibi Süper Lig yolunda kalan son 270 dakika, saygıyı hak edenler ve hakedilen saygıyı göstermeyenlerin sınavı olacaktır. Samsun’daki ilk maça belki fazla insan gidemez ama 1 Haziran’da Alanya’daki maçta Oba Stadyumu'nu doldurabilecek miyiz bu da Alanya’nın sınavı olacaktır.

Buradan altını kalın çizgilerle çiziyorum. Bundan sonra alınacak her sonuç benim için ekstra başarı ve tarihe yeni bir not düşme olacaktır. Futbolcuları germemek ve stres yapmamak için her şeyi yapıyoruz. Herkes de böyle yaptığı zaman görünen köy kılavuz istemiyor. Teşekkürler Alanyaspor Başkanı ve Yönetim Kurulu. Teşekkürler saygı duyulması gereken futbolcu kardeşlerimiz. Sonuç ne olursa olsun bu şehir sizi hep alkışlayacak ve unutmayacaktır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Veysel Okşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber