Taraftarın maçı

AYTEMİZ

Alanyaspor, Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarında hanesine 4 puan yazdırarak ligin ikinci yarısının kalan bölümündeki zorlukları aşabileceğini gösterdi. Trabzonspor maçında beklenenden fazla pozisyon versek de, başta kaptan Haydar'ın inanmışlığı ve tüm futbolcuların puan için savaşmaları, gelecek adına bizleri umutlandırdı. Bence sezonun en kilit maçlarından bir tanesi yarın Bahçeşehir Okulları Arena Stadyumu’nda oynanacak. Yarınki Adanapor maçını kazandığımız takdirde hem puan hem de futbol olarak daha özgüvenli bir konuma geleceğiz. Her haliyle zorlu bir maç bizi bekliyor. Adanaspor için bu maç ligden kopma ya da lige tutunma maçı olabilir. Bu nedenle rakibimiz var gücü ile sahada puan almak için mücadele edecek. Bu maçta futbolcuların sahadaki mücadelesi kadar tribünlerin takıma olan desteği de büyük önem arz ediyor. Alanyaspor seyircisi maça 1 saat önce gelmeyi, ısınmaya çıkan takımını alkışlamayı öğrendiği zaman gerçek taraftar olacak. Futbol takımı ile seyircinin bütünleşebilmesi için oyuncunun her anında taraftarının desteğini arkasında görmesi gerekiyor. Adanaspor maçı işte böyle bir maç olacak. Bence son iki haftada 4 puan alan Alanyaspor, ısınmaya çıkışından hakemin son düdüğüne kadar seyircisinden alkışı hak edecek bir takım. Her zaman maçları takımlar kazanmaz. Bazen de tribünleri dolduran ve 90 dakika alkışı ve tezahüratı eksik etmeyen taraftar maç kazandırır. Yarınki Adanaspor maçında Alanyaspor taraftarı takımın 12. adamı ve itici gücü olmalı. Yarın herkes işini gücünü bıraksın, Süper Lig’de kalmak için Oba Stadyumu’ndaki yerini alsın. Adanaspor kolay lokma olmadığını Fenerbahçe, Bursa ve Kasımpaşa maçlarında 7 puan toplayarak gösterdi. Her ne kadar son iki maçını kaybetse de, sahada ne yaptığını bilen, iyi kapanan ve çok iyi kontra atağa kalkan bir ekip. Forvet hattındaki Magaye, Roni ve Vinicius gibi oyunculara karşı savunma oyuncularımız her an tetikte olmalı ve bir saniye bile olsun onları gözden kaçırmamalılar. Özelikle Magaye takımın lideri. Adanaspor'un tüm hücum organizasyonlarında bir şekilde onun imzası var. Ligin ilk yarısında oynadığımız Adanaspor ile şimdiki Adanaspor arasında çok fark var. Bizi yenmelerine rağmen Adanaspor'u o maçta çok zorlamış, farklı yenebilecekken mağlup olmuştuk. Bir kere o maçtaki kadar pozisyon bulmamız zor olacak. Çünkü bize o kadar alan bırakmayacaklar. O zaman çok koşarak ve rakipten top kaparak biz onları hataya zorlamalıyız. İşte bu yüzden maç zor geçecek ve her dakikasında seyircinin Alanyaspor'u ateşlemesi gerekiyor. Takımın çok sabırlı, taraftarın ise çok ateşli olması gerekiyor. Bazen eşikleri ve tepeleri atlamak zor olur ama atlayınca yolculuk çok daha keyifli olur. İşte Adana maçı bizim için eşik atlama maçı. Haydi Alanya halkı, yarınki maçta herkes tribündeki yerini alsın.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Zeki Korkmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber