UEFA'dan skandal hata!

UEFA Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş ile ilgili gerekçeli kararında önemli hatalar göze çarptı

UEFA Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş ile ilgili gerekçeli kararında önemli hatalar göze çarptı.
UEFA Disiplin Kurulu, Beşiktaş'ı 1 yıl Avrupa kupalarından men etti. 26 Haziran'da bu kararı veren UEFA, Beşiktaş Kulübü'ne gerekçeli kararı yolladı. Beşiktaş Kulübü de dün resmi internet sitesinden gerekçeli kararı paylaştı. UEFA'nın gönderdiği gerekçeli karardaki inanılmaz ve skandal hatalar ise dikkatlerden kaçmadı.
Gerekçeli kararda "Beşiktaş, 2011/2012 sezonunda Kayseri'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'ne (metin içinde 'İBB' olarak geçecektir) karşı 49'uncu Türkiye Kupası'nın final maçını oynamaya hak kazanmıştır. Beşiktaş 11 Mayıs 2011 günü kupayı kazanmış ve böylelikle 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde etmiştir" gibi bir ibare yer aldı.
İşte burada büyük ve maddi bir hata var. Çünkü Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile finali raporda belirtildiği gibi 2011-2012 sezonunda değil 2010-2011 sezonunda oynadı. Avrupa Kupası'nda da yine raporda ifade edildiği gibi 2012-2013 sezonda değil 2011-2012 sezonunda mücadele etti.

29 Haz 2013 - 14:14 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber