Ücretsiz sabah sporuna davet

Avsallar ve Konaklı'da faaliyet gösteren Arenaspor Kulübü Sahibi Selahattin Karakuş ve Massage Masaj Salonu Sahibi Kazım Kuzu, Batı Alanya'da yaşayan vatandaşlara sağlıklı yaşam için ücretsiz sabah sporu organizasyonu düzenleyecekler

Mustafa ADIYAMAN

AVSALLAR ve Konaklı'da faaliyet gösteren Arenaspor Kulübü Sahibi Selahattin Karakuş ve Massage Masaj Salonu Sahibi Kazım Kuzu, Batı Alanya'da yaşayan vatandaşlara sağlıklı yaşam için ücretsiz sabah sporu organizasyonu düzenleyecekler. Sabah sporuna katılmak isteyen vatandaşların, 20 Mayıs'a kadar Avsallar Mahallesi, Migros arkasındaki Arenaspor Kulübü Salonu’na şahsen başvurmalarını isteyen Selahattin Karakuş, amaçlarının havasını soluyup, suyunu içtikleri ve ekmeğini yedikleri bölge halkına hiçbir maddi beklenti içinde bulunmadan yaptıracakları sabah sporu ile sağlıklı bir yaşam imkanı sunmak olduğunu söyledi. Karakuş, sabah sporunun esnafın ve çalışanların işlerini olumsuz yönde etkilemeyeceği bir saatte yapılacağını belirtti.

SPORUN FAYDALARI

Karakuş, sabah sporunun faydalarını şöyle sıraladı: “Sağlığınızın değerini anlamanıza yardımcı olur, kişide kendine güveni uyandırır ve hırsı artırır, heyecan ve stresi azaltır, iyi bir fiziksel görünüş sağlar, vücudunuzun dik durmasını sağlar, kolay ve iyi uymanıza yardımcı olur, fazla kalorinin yakılmasına yardımcı olur, çarpıntı riskini azaltır, özel hayatınızın istenen doyumda ve düzeyde artmasını sağlar, beynin oksijenlenmesi sayesinde zekasal etkinliği yükseltir.

HAYATTAN ZEVK ALMANIZI SAĞLAR

Kalbin çalışma sistemini düzenler, periferik damar direnci azalacağından kalp üzerindeki yük kalkar, hipertansiyon düzelir, dolaşımı hızlandırarak metabolik atıkların vücuttan atılmasını sağlar, eklemlerin doğal genişlik derecesinin korunmasına ve genişlemesine olanak sağlar, eklemlerin sertleşmesini önler, beslenmeyi ve kıkırdakların devinme yeteneklerini kolaylaştırarak, eklemlerin en iyi şekilde korunmasını sağlar. Kemikte kalsiyum tutulmasını kolaylaştırır, yaşlı insanlarda sıklıkla görülen osteoporose hastalığına karşı mükemmel bir koruma sağlar, spor yapmak kısacası hayattan zevk almanızı sağlar."

28 Nis 2015 - 13:32 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber