Sneijder Türkiye'ye alışıyor

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Sneijder, performansının her geçen maç daha iyiye gittiğini söyledi.

Galatasaray'ın Hollandalı yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, performansının her geçen maç daha iyiye gittiğini ve takımına katkı sağlamaya devam etmek istediğini söyledi. Eşi Yolanthe Cabau ile birlikte bir içecek firmasının reklam yüzü olan Wesley Sneijder, Etiler'de bulunan GQ Bar'da gerçekleştirilen tanıtım toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eşiyle olan mutlu birlikteliğinin futboluna da yansıdığını aktaran Hollandalı futbolcu, "Eşimle çok mutluyum. Profesyonel bir futbolcuysanız, evdeki mutluluğunuz çok önemli. Eşim bana bu konuda büyük destek veriyor. Zaman zaman çalışması gerekiyor ama çoğu zaman birlikteyiz" diye konuştu. Sneijder, Galatasaray'da yükselen form grafiği için de, "Transferim ilk gerçekleştiğinde benden beklentiler çok yüksekti. Daha iyiye gidebileceğimi, takımıma katkıda bulunabileceğimi biliyordum. İlk dönemde sistem yeniydi ve bu yüzden alışmam zaman aldı. Şimdi yüzde 100 performansıma ulaşmak üzereyim. Yavaş yavaş her şey daha iyiye gidecek. Kendimi daha ileriye taşıyabileceğimi biliyorum" ifadelerini kullandı.

"Ligde son 5 maç bizim için çok önemli"

Türkiye'de ligin kalitesine değinen Sneijder, şampiyonluk yolunda kalan 5 maçın kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı. Türkiye'ye gelirken, ligde 3-4 güçlü takım bulunacağını, diğer takımların ise daha alt seviyede olacağını düşündüğünü anlatan başarılı futbolcu, zaman geçtikçe ligin kalitesinin yüksek olduğunu fark ettiğini belirtti. 

Galatasaray'ın dünyada tanınan, büyük bir kulüp olduğunu kaydeden Sneijder şunları söyledi: ''Galatasaray çok büyük bir aile ve iyi bir takım. Şampiyon olmak için odaklanmamız, daha da iyi çalışmamız lazım. Kalan 5 maçın da bizim için ayrı ayrı final olacağını biliyoruz. Tabii ki hocamız başımızda bulunmadan son maçlarımıza çıkacak olmamız bizim için zor bir durum. Bu durum bize daha fazla motivasyon veriyor. Onun için daha fazla hırslanıp, daha fazla kazanmak istiyoruz. Fatih Terim takım için çok şey yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Kalan maçlarımızı onun için kazanmalıyız."

Fenerbahçe'de forma giyen vatandaşı Dirk Kuyt'la derbi maç hakkında konuşup konuşmadıkları hakkındaki soruya Sneijder, "Bu konu hakkında aramızda bir konuşma olmadı. Derbiden önce çok önemli 3 maçımız daha var. Şu anda Fenerbahçe karşılaşmasını düşünmüyorum" yanıtını verdi. Hollandalı futbolcu, geçen sezonda olduğu gibi yine Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda şampiyonluğu garantileme ihtimallerinin bulunduğunun belirtilmesi üzerine, "Şampiyonluk kupasını kazanmayı çok istiyoruz. Nerede ve ne zaman kazandığımızın bir önemi yok'' yanıtını verdi.

''Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu neden olmasın''

Wesley Sneijder, Galatasaray'ın gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çok daha başarılı olacağını savundu. Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile yaptıkları son maçta, Avrupa'da her rakibi yenebilecek güçte olduklarını ispatladıklarını anlatan Hollandalı yıldız, "Sadece inanmamız lazım. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarı final, final, hatta şampiyonluk neden olmasın'' diye konuştu.

Öte yandan, Türkçe öğrenip öğrenmeyecekleri konusunda Sneijder ve eşi arasındaki zaman pazarlığı, toplantının yapıldığı salonda gülüşmelere neden oldu. Futbol oynadığı İspanya ve İtalya'da kısa sürede ülke dillerini öğrendiğini, Türkçe'nin ise biraz daha zor olduğunu ve ders almaları gerektiğini anlatan Sneijder, "Bize 1 yıl verin, sonrasında basın toplantısını Türkçe yapalım" derken, eşi ise 6 ayın yeterli olacağını söyledi. 

''Cabau:''Milyonlarca akrabam oldu''

Wesley Sneijder-Yolanthe Cabau çifti, tanıtımda sempatik tavırlarıyla dikkati çektiler.
Birlikte basın mensuplarına poz veren ve oynadıkları reklam filminden sunulan kesitleri izleyen ikili, sık sık Türkçe kelimeler kullanarak davetlilerden alkış aldılar. 

Türkiye'de magazin haberlerine konu olan Yolanthe Cabau, kendisinden "yenge" denilerek bahsedilmesini anlatarak, "Gazetelerde benim için 'yenge' yazıyordu ve ne anlama geldiğini ancak internetten öğrenebildim. 'Ağabeyin eşi' anlamına geldiğini öğrenince de çok mutlu oldum. Ben zaten büyük bir aileden geliyorum ve 8 kız, 4 de erkek kardeşim var. Şimdi milyonlarca akrabam oldu'' şeklinde konuştu.

Türk yemeklerini ve tatlılarını çok sevdiğini vurgulayan Cabau, çok baklava yediğini ve daha fazla spor yapmak zorunda kaldığını belirtti.

#

15 Nis 2013 - 15:26 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber