Şenol Güneş son maçlarda parlayamıyor

Şenol Güneş'in çalıştırdığı Beşiktaş, Trabzonspor ve A Milli Takım, final niteliğindeki 4 kritik sınavda başarılı olamadı

BEŞİKTAŞ'IN deneyimli çalıştırıcısı Şenol Güneş, teknik direktörlük kariyerinde, çıktığı final niteliğindeki önemli maçlarda hayal kırıklığı yaşadı.
Şenol Güneş'in çalıştırdığı Beşiktaş, Trabzonspor ve A Milli Takım, şampiyonluk ve tur getirecek 4 kritik sınavda başarılı olamadı.
Son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Güneş'in başındaki Beşiktaş, deplasmanda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'e 6-0 mağlup olup, gruptan çıkma şansını son maçta yitirdi.
İLK HAYAL KIRIKLIĞI SÜPER LİG'DE
Güneş, teknik direktörlük döneminde ilk büyük hayal kırıklığını 1995-1996 sezonunda Trabzonspor'un başındayken yaşadı.
Ligin 31. haftasını 76 puanla, Fenerbahçe'nin 1 puan önünde lider kapatan Güneşli Trabzonspor, 32. haftada sarı-lacivertlileri Hüseyin Avni Aker Stadı'nda konuk etti.
Ligin bitimine 3 hafta kala Fenerbahçe ile kritik sınava çıkan bordo-mavililer, Abdullah Ercan'ın 18. dakikada attığı golle maçta 1-0 öne geçti. Beraberliğin bile avantaj sağlayacağı Trabzonspor, 55. dakikada Oğuz Çetin, 82. dakikada da Aykut Kocaman'ın gollerine engel olamayarak sahadan 2-1 yenik ayrıldı.
Trabzonspor, ligdeki son 2 maçını kazanmasına rağmen Fenerbahçe'nin de puan kaybetmemesiyle şampiyonluğu rakibine kaptırdı.
AVRUPA ŞAMPİYONASI ŞANSI KAÇTI
A Milli Futbol Takımı'nı 2002 Dünya Kupası'na götürmeyi başaran ve dünya üçüncülüğü başarısını yakalayan Şenol Güneş, 2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde ise milli takımın play-off baraj maçlarında final şansını yitirmesine engel olamadı.
Finallere gitmek için play-off baraj maçı oynamaya hak kazanan Güneş'in başındaki milli takım, Letonya ile eşleşti. Deplasmandaki ilk maçı 1-0 yitiren ay-yıldızlılar, İstanbul'daki rövanşta Letonya ile 2-2 berabere kalarak finallere gidemedi.
TRABZONSPOR'LA TARİHİ FIRSATI KAÇIRDI
Final niteliğindeki maçlarda şanssızlıklar yaşayan Şenol Güneş, Trabzonspor'un başında bu kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir fırsatı kaçırdı.
Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonunda 2011-2012 sezonunda yer alan Güneş'in çalıştırdığı Trabzonspor, tarihinde ilk kez gruptan çıkma şansını son maçta kullanamadı.
İtalya'nın Inter, Rusya'nın CSKA Moskova ve Fransa'nın Lille takımlarıyla B Grubu'nda yer alan bordo-mavililer, son maça 6 puanla ikinci sırada girdi.
Son hafta deplasmanda Fransa'nın Lille takımıyla karşılaşan Trabzonspor, sahadan golsüz berabere ayrılırken, üçüncü sıradaki CSKA Moskova'nın deplasmanda lider Inter'i 2-1 yenmesiyle 3. sıraya geriledi ve gruptan çıkamadı.
SON HAYAL KIRIKLIĞI BEŞİKTAŞ'TA
Güneş, kritik maçlardaki son hayal kırıklığını ise Beşiktaş ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaşadı.
Gruptan çıkma şansını son maça kadar taşıyan Güneş yönetimindeki Beşiktaş, iddiası olmayan Dinamo Kiev karşısında deplasmanda sahadan 6-0 gibi farklı bir skorla yenik ayrılıp, gruptan çıkma şansından yararlanamadı.

07 Ara 2016 - 12:18 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber