Savut umutlu konuştu

Aytemiz Alanyaspor Sportif Direktörü Taner Savut, Atiker Konyaspor maçında kazanmayı hak eden taraf olduklarını ancak hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi. Savut, "Pozisyon üretemiyor olsak, pozisyona giremiyor olsak daha fazla endişelenebilirdik ancak üretiyor olmak önemli. Bunun meyvesini toplayacağımızı düşünüyorum" dedi

BUGÜN yapılan antrenmandan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alanyaspor Sportif Direktörü Taner Savut, Kardemir Karabükspor hazırlıklarını değerlendirdi. Savut, "Öncelikle Konyaspor maçını konuşmak istiyorum. Futbol adına çok güzel şeylerin olduğu fakat sonuç ve saha dışı olayların çok keyif vermediği bir haftasonu geçirdik. Haftayı mağlubiyetle kapattık ve ben bu mağlubiyeti hak etmediğimiz düşünüyorum. Kazanmak için gerekli müdahaleyi gösterdiğimizi, fırsatları da yakaladığımızı düşünüyorum. Ama son dakika golüyle de sahadan mağlup ayrıldığımız gerçeğiyle karşı karşıyayız. O maçtan sonra en az o maç kadar önemli olan Karabük maçına hazırlanıyoruz. Cezalı ve sakat oyuncularımız var ama Süper Lig takımıysanız hiç bir şeyin arkasına saklanmanıza gerek yok. Kalan oyuncularımızın, sağlam oyuncularımızın gereken mücadeleyi layıkıyla gösterip, ihtiyacımız olan puanları alacaklarını düşünüyorum. Çok önemli maçlar. Deplasmanda oyunumuzun karşılığını alamadığımız bir kaç tane maç söz konusu. Aynı şey içeride de söz konusu. Ama bu bizi endişelendirmiyor. Pozisyon üretemiyor olsak, pozisyona giremiyor olsak daha fazla endişelenebilirdik. Konyaspor'a 3-2 mağlup oluyoruz. 3 tane pozisyonu toplasanız 1 tane pozisyon etmez. Bunun yanında bizim kaçırdığımız çok sayıda pozisyon var. Üretiyor olmak önemli. Bunun meyvesini toplayacağımızı düşünüyorum. Bu hafta da bunun olması temennimiz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 
"AİSSATİ ZOR GİBİ"
Gazetecilerin sakat ve cezalı oyuncuların Karabük maçına etki edip etmeyeceği konusunda da bilgi veren Savut, "3 oyuncumuz cezalı, tabi her oyuncu bizim için önemli. Her oyuncunun takıma kattığı çok fazla şey var, eksiklikleri var. Yerlerine oynayacak olan oyuncuların görevi budur, bu eksikliği hissettirmemektir. Bundan sonra o formayı üzerinde tutabilmesi için bu eksikliği hissettirmemesi gerekir" şeklinde konuştu. Kayserispor maçından önce sakatlanan ve tedavisi tamamlanarak takımla birlikte çalışmalara başlayan Aissati'nin oynayıp oynamayacağı konusunda da konuşan Savut, "Aissati'nin yetişmesi zor gibi görünüyor. Sakatlığı atlattı ama fizik olarak hazır durumda değil. Bugün yarın değerlendirilip teknik heyetimiz kararını verecek. Deniz'in sakatlığı var uzun süredir. Bizler konuyu böyle değerlendirmiyoruz. Kimin olup olmadığı önemli değil. Gerekli olan bütün mücadeleyi göstererek amacımıza ulaşmak istiyor" dedi. Son bir haftadır antrenmanlarda yer almayan, sakatlığı da bulunmayan Sefa Yılmaz hakkında da bilgi veren Taner Savut, "Sefa'nın profesyonel oyunculara yakışmayacak bir eylemi söz konusu. Sefa sevdiğimiz bir insan ancak bir grubu yönetirken uyulması gereken kurallar konusunda hassas olmalısın. Takımdan ayrılması gibi bir şey söz konusu değil ama şuan antrenmanlara çıkmıyor. Böyle bir kararımız var. Süreç ne getirir bilemiyoruz. Biraz soğumaya bırakmak en iyisi. Yönetimimiz mutlaka bir karara bağlayıp sizleri de bilgilendirecektir" ifadelerini kullandı.

08 Ara 2016 - 15:57 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber