Ormana'dan dereceyle döndük

ANTALYA'NIN İbradı ilçesine bağlı Ormana Beldesinde yapılan geleneksel 44. Nazmi Civan Rahvan At Yarışları 10 ilden 50 atın katılımıyla geçtiğimiz gün gerçekleşti.

Ormana Eynif Ova'sında yapılan yarışlarda Baş At kategorisinde Serik'den İzzet Kirlioğlu birinci oldu. Alanya'dan yarışmaya katılan Lütfi Hacıgökmen ise Baş At kategorisinde ikinci oldu. Yarışmanın üçüncüsü ise Erzurum'dan Osman Yılmaz oldu. Baş Altı kategorisinde ise Side'den Mustafa Gülcü birinci gelirken Alanya'dan Ömer Gürses ikinci, Manavgat'dan Mustafa Kara da üçüncü oldu. Ormana Eynif Ova'sında yapılan rahvan at yarışlarına turistler de büyük ilgi gösterdi. Yarışları izleyenler arasında bulunan İngiliz David Jackson "Ormana'da yapılan rahvan at yarışlarına 2 yıldır Türk eşimle beraber geliyoruz. Yarışları izlemekten oldukça keyif alıyoruz" dedi. Tertip komitesi, kategorilerine göre dereceye girenlere madalya ve kupalarının yanı sıra  300 TL ile 3 bin TL arasında para ödülü dağıttı. Türkiye'nin il ve ilçelerinde yapılan rahvan at yarışlarına Alanyalılar olarak katılmaya özen gösterdiklerini belirten Alanya Atçıları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Kozan, "Dereceye giren Lütfi Hacıgökmen ve Ömer Gürses başta olmak üzere, yarışlara Alanya'yı temsilen katılan tüm yarışçılarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

#

22 Eyl 2010 - 00:00 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber