Oba Stadyumu için kollar sıvandı

Liglerin başlamasına 45 gün kala Oba Stadyumu'nda başta jeneratör olmak üzere çözüm bekleyen birçok sorun var. Belediye Spor Müdürlüğü sorunların çözümü için çalışmalarını sürdürüyor

LİGLERİN başlamasına 45 gün kala Oba Stadyumu'nda başta jeneratör olmak üzere çözüm bekleyen birçok sorun var. Belediye Spor Müdürlüğü sorunların çözümü için çalışmalarını sürdürüyor
JENERATÖR ŞART
Alanyaspor'un PTT 1. Lig'e yükselmesinin ardından stadyum ve güvenlik kriterlerinin üst seviyeye çıkması nedeniyle Oba Stadyumu'nda çözülmesi gereken birçok sorun bulunuyor. Stadyumda öncelikle PTT 1. Lig maçlarının büyük bölümünün akşam oynanması nedeniyle yetersiz aydınlatma sorunu var. Sorunun çözümü için Oba Stadyumu'na ilave bir jeneratör konulması ve sisteme bağlanması gerekiyor. Bunun için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Süper Lig nezdinde yazışmalar sürerken, liglerin başlamasına 45 gün gibi az bir zaman dilimi kalınca sorunun çözülüp çözülmeyeceği herkesin kafasında soru işaretileri oluşmasına neden oldu.
ÇİMLER ÇOK KÖTÜ
Oba Stadyumu'nda çözüm bekleyen sorunlar arasında stadyum içi aydınlatma, turnike sayılarının arttırılması, tüm stadın kameralarla donatılması, özel kamera odaları, misafir tribününün yerinin değişmesi gibi konuların acilen çözülmesi gerekiyor. Bunun için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Alanya Belediyesi ve Alanyaspor ortak bir çalışma yürütüyor. Sezon biter bitmez öncelikle zemin ölçülerinin 1. Lig seviyesine getirilmesi için zeminde yeni kodlamalar yapıldı. Ancak Oba Stadyumu'nun çimlerinin durumu soruna neden oluyor.
VIP HEYECANI
Alanya Belediyesi sorunu yazlık ara ekim yaparak çözmek istiyor ancak çim tohumunun alımındaki resmi prosedürler çözümü erteliyor. Zemine serilecek olan kum için makine bulunması, kumların elenmesi de biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Alanyaspor'un son tranfseri Jonathan Ayite'nin, "Maçları bu zeminde mi oynayacağız. Öyle olacaksa ben imza atmadan Fransa'ya dönüyorum" demesi de Oba Stadyumu'nun zemininin durumunu özetliyor. VIP tribününe yapılması planlanan koltukların kaderi de Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in vereceği karara bağlı.

17 Tem 2014 - 21:36 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber