Müftüoğlu'na tepki büyük

Multigrop Alanyaspor'un, yine bir hakem faciası ile direkt Süper Lig'in kapısından dönmesi şehirde büyük öfke yarattı. Hem hakem Halis Özkahya, hem de Alanyalı MHK Başkanı Müftüoğlu'na tepki yağıyor

TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Giresunspor maçının hakemi Halis Özkahya ve Alanyalı MHK (Merkez Hakem Kurulu) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'na tepki gösterdi. Dim, Müftüoğlu'na da yönlendirdiği mesajlarında "Giresun'da Karabüklü pardon kokartlı hakem Halis Özkahya ilk yarıdaki penaltı ve kırmızı kartı vermiş olsa, bugün Süper Lig'i kutluyor olurduk. Hakemlerin pek çok maçta Alanyaspor'u ince ince doğradığı bir sezonda, Alanyalı MHK Başkanı ile küme düşmediğimize şükretmemiz gerek. Alanyaspor'u küme düşürmedikleri için Alanya adına Kuddusi Müftüoğlu MHK'sına şükran borçluyuz. Objektiflik ve dürüstlük böyle olur. Bravo!" dedi. 
'BUNUN HESABI SORULMALI'
Alanya'nın Letonya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve MHK'ya tepki gösterdi. Şaşmaz "TFF ve MHK koskoca Alanya'nın hayalleri ile oynamıştır. Alanyaspor'a Süper Lig yolunda çelme takan hakem Halis Özkahya'dan ve MHK'dan bunun hesabı muhakkak ve ısrarla sorulmalıdır" dedi. 
HAKAN ÜNSAL DA ŞAŞIRDI
Giresunspor-Multigroup Alanyaspor maçını naklen yayınlayan TRT Spor'un ünlü yorumcuları da Alanyaspor'un verilmeyen penaltısına çok şaşırdılar. Hakan Ünsal "Durum 0-0 iken Alanyaspor lehine penaltı verilmiyor. Oyuncu 2 kez elle oynuyor üstelik" derken, Oğuz Çetin ise "Hakem pozisyonu görmese bile süzmesi lazım. Süzemiyorlar. O top öyle düşer mi?" dedi. 
'1 YILIN EMEĞİ GASP EDİLDİ'
Kale Arkası Grup Lideri Arif Çakmak, hakem hatalarından en fazla canı yanan takımlardan birisinin Alanyaspor olduğunu söyledi. Çakmak "Karabük maçında verilmeyen bir penaltı ve kaybedilen 2 puan, sebepsiz 2 kırmızı kart vardı. Ertesi hafta 2 as oyuncu oynamadığı için Elazığ'da yenildik. Üstüne 3 puan daha koyunca 5 puan yapıyor. Sonra Balıkesirspor maçına bakıyoruz, bir penaltı kararı var. Balıkesirspor tribününden bizi arayanlar bile 'Penaltıyla alakası yok' dediler. Hakem Caner Ak'tı. 3 puanımız da bu penaltıyla çalındı. Giresunspor maçında bir dakikada verilmeyen 2 penaltıyla birlikte hakem hatalarından toplam 11 puan kaybetmiş olduk. 11 puanı kaybetmemiş olsaydık ikinci değil, birinci olarak Süper Lig'e çıkacaktık. Biz Müftüoğlu'ndan sadece adil olmasını istiyoruz. Hakemlerden en çok canı yanan takım biziz. 'Alanyaspor'a şu yapılıyor, bu yapılıyor' deniyor ama işin perde arkası böyle değil. En fazla hakem hatalarından puan kaybeden takım Alanyaspor. Söylenenler ile uygulananlar çok farklı. Bir sene boyunca hem sahada, hem de tribünlerde emek harcanıyor, iki yanlış düdük 1 yılın emeğini gasp ediyor" dedi.
'MÜFTÜOĞLU'NUN ZARARI BARİ OLMASIN'
Şimşekler Grubu Lideri Fatih Arslan da, "Müftüoğlu'nun MHK Başkanı olması bizim için onur, gurur verici. Bununla her zaman için onur duyarız. Kendisinin destekçisiyiz. Şampiyon olma hedefi koymamızdan bugüne bariz hakem hataları yüzünden çok puan kayıpları yaşadık. Bu nedenle artık Müftüoğlu'na da güvenimiz kalmamaya başladı. Artık Müftüoğlu'nun da Alanyaspor'a çok ciddi zararlar vermeye başladığını düşünüyorum. Biz kendisinden Alanyaspor için bir şey istemiyoruz ama en azından bize zararı olmasın. Biz bunu istiyoruz. Son maçta 2 penaltımız verilmedi. Maçın başında penaltı verilseydi, karşılaşmanın rengi değişebilirdi. 4 maçımızı hakemler katletti. Hakemler maçı katlederken tribünler de geriliyor. Trübinlerde insanlar gerildiği için buralardan da ceza alıyoruz. Bu şekilde de zarar görüyoruz" dedi.  
'HAKEMLER ZAN ALTINDA KALIYOR' 
Alanyasporlular Grup Sözcüsü Erhan Özyiğit ise, "Müftüoğlu Alanyalı olduğu için hakemlerin de zan altında kaldıklarını ve bu nedenle sağlıklı karar veremediklerini düşünüyorum. Müftüoğlu'nun kendisi de bir Alanyalı olarak bu konuda zarar görmemeli" dedi.
'ALANYASPOR'UN PUANI GASP EDİLDİ'
Alanyaspor eski Tribün Lideri ve Yeni Alanya Köşe Yazarı Veysel Okşar ise "Ben hakemin, 15 gündür gerek Karabük, gerek Göztepe, gerek Adana Demirspor camiası tarafından Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu üzerinden Alanya'ya saldırılmasının etkisi altında kaldığını düşünüyorum. Giresunspor maçının çok tartışılan pozisyonunda 2 defa top ele aynı pozisyon içerisinde çarptı, hakem net gördü ama istem dışı beyne yerleşen bu algıdan dolayı düdük çalmadığını düşünüyorum. Çünkü düdük çaldığı zaman kamuoyunda, ulusal basında MHK Başkanı Müftüoğlu'nun Alanya'yı koruduğu gibi bir algı oluşturulacağı için hakemin bilerek ve isteyerek Alanyaspor'un puanını gasp ettiğini düşünüyorum. 15 gündür bu üç camiada sürekli Alanya ve hakemler hakkında algı yapıldı ve bunun semeresini aldılar. Alanyaspor'un 1 yıllık emeği teslim edildi. Hakem pozisyonu görmesine rağmen bilinçaltına yerleşen bu algıdan dolayı 'MHK Başkanı'nın memleketi ama bakın ben korumuyorum' mesajı vermek için düdük çalmadı. Balıkesirspor maçının hakemi Caner Ak'ı herkes hatırlıyor. Bu da ikinci Caner Ak operasyonu oldu" dedi. 
SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI
Sosyal paylaşım sitelerine yansıyan bazı tepkiler ise şöyle: 
MEHMET ALİ ÇALIŞKAN: Bakın Karabük nasıl ayar verdi. Göztepe maçının 7. dakikasında Ali Palabıyık Göztepe'nin penaltısını vermedi. Alanyaspor'un 34 haftanın en az 10-12 haftasında hakkı yendi. Olay tek bu maçlık değil, bu bardağı taşıran son damla. Alanya'nın Karabük'le Alanya'da yaptığı maçta Ümit Öztürk'ün Alanya aleyhine verdiği yanlış kararlar MHK'da ders konusu oldu.
MURAT TOPCU: Maalesef yüzde 100 penaltı, tartışmasız. Alanyaspor'un hakkı yendi. 
METİN-HATİCE ÖZDEMİR: Biz de MHK Başkanı Alanyalı diye sevinelim...
ARMAĞAN TURHAN: Canım penaltı pozisyonunda, ilk ele değen top istem dışı diyelim, ikinci ele değen topta, el vücuttan açı yapmış, topun yönü değişiyor ve hakem o kadar net görüş mesafesinde ki, bana kimse buna penaltı çalmayan hakemin art niyet taşımadığını anlatmasın. Yazık. 
HÜSEYİN ÇAKMAK: Masa başı oyunlarıyla şampiyon olunuyor. 
EROL BAÇ: Emek hırsızları kazandı. Allah, kimsenin hakkını kimsede bırakmaz. 
MURAT TAN: Bundan sonra maçlara gitmeme kararı aldım. Niye gideyim ki. Sahada kazanılmıyor, masa başında kazanılıyor. 
TC BAYKAL TC: Bu sezon bizi doğradıkları kadar hiç bir takımı doğramadı bu hakemler. MHK'ya duyurulur. 
SABRİ TÜRKTAŞ: Kuddusi Hoca derhal istifa etsin. Bu kadar Alanya düşmanlığı olmaz. 
ERDEM ARICAN: Böyle hakemler varken zor işimiz. 
HAKKI UYSAL : Alanyaspor ayrıcalık istemedi, adalet ve adil yönetim olsaydı keşke. Penaltı ve kırmızı kart vermeye korkan hakem istemiyoruz artık Alanyaspor maçlarında.

15 May 2016 - 17:34 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Kemal Öztürk - Alanya . Spor ' a . yazık oldu açıkçası ben gazipaşalıyım ama çok üzüldüm yine de alanya sporlu futbolcuların hepsinden ALLAH razı olsun beraberlik golünü yiyinceye kadar bize süper lig sevincini yaşattığı için bana sakın kızmayın böyle yazdım diye eğer yanlış anlaşılma olacaksa hepinizden özür dilerim .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 17:34
07

Turgutusta07@hotmail - Mhk başkanın basreti bağlanmış adeta senin ordaki işin ne acaba merak ediyorum Türkiye deki hakemler beş para etmez aldıkları para çocuklarının boğazında kalsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 17:34
06

Turgutusta07@hotmail - Mhk başkanın basreti bağlanmış adeta senin ordaki işin ne acaba merak ediyorum Türkiye deki hakemler beş para etmez aldıkları para çocuklarının boğazında kalsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 17:34
05

Hasan Karakan - Artık yeter hakkımızın yenmesini istemiyorum adalet istiyorum Kuddusi hoca da utanması lazım bu takıma yapılandan artık yeter....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 17:34
04

Hasan Karakan - Artık yeter hakkımızın yenmesini istemiyorum adalet istiyorum Kuddusi hoca da utanması lazım bu takıma yapılandan artık yeter....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 17:34
03

Hatice kamil - Bu adami alanya sınırlarina sokmamak gerek nasil bir alanyali

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 17:34
02

Murat Oğuz - Artık olan oldu herşey geride kaldı...hiç olmazsa önümüzdeki Playoff ve final müsabakalarında ALANYASPORun hakkı yenmesin işte O Zaman bardak taşar ve mevki makam peşinde koşarak yaşadığı şehri unutanları bu şehir hiç tanımaz...yeter artık MHK kendine gelsin bir şehirin kaderiyle oynanmasın..!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mayıs 17:34

Çorum Haber