Milli takımda doping şoku

17. Akdeniz Oyunları'nda halterde Türk Milli Takımı'nda doping şoku yaşandı

ERKEK milli takımında yer alan Muammer Şahin, Sedat Artuç, Samet Keleş, Mete Binay, Gökhan Kılıç, Mehmet Başol, Hurşit Atak ve Gülbeyi Akti'nin numuneleri negatif çıkınca, 8 sporcu kadrodan çıkarıldı. Halter federasyonu disiplin kuruluna sevk edilen sporcuların 6 ay ile 2 yıl arasında ceza alması bekleniyor.
'KAMPTAN GÖNDERDİK'
Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, aralarında şampiyonların da bulunduğu 8 sporcunun dopingli çıkmasının kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Taşpınar yaptığı açıklamada, son kampta bulunan 8 sporcunun dopingli çıktığını belirterek, "2-3 tane altın madalya beklediğimiz sporcu bu nedenle kamptan ayrıldı. Keşke doping olayı yaşanmasaydı. Akdeniz Oyunları'nda en çok madalyayı alan branş olmak istiyorduk. Bu olaylar bizi çok üzdü. Şampiyon sporcularımızın numuneleri negatif çıkınca onları kamptan gönderdik" diye konuştu.
'KİMSE DOPİNG YAPAMAYACAK'
Göreve 9 Mart'ta başladığını hatırlatan Taşpınar, şöyle devam etti: "Bunlar hep bizden önce olanlar. Biz 9 Mart'ta göreve geldik. Bunun 4-5 ay süresi var. Biz şimdi kimseye fırsat vermiyoruz. Hem yarışmalarda hem milli takım kamplarında numune aldırıyoruz. Tavizimiz yok. Bunun önüne geçeceğiz. İnşallah bundan sonra kimse doping yapamayacak."
'YENİ BİR DÜZENLEME YAPIYORUZ'
Taşpınar, haltercilerin 6 aydan 2 yıla kadar ceza alacağını vurgulayarak, "Disiplin Kurulu toplanacak yönetimi sunulacak. Orada bir ceza verilecek. 2 yıllarına yazık oldu. Temizlenene kadar Akdeniz oyunlarında yarışmayıp diğerlerinde yarışabilerdi. Çok nasihatlerimiz oldu. Kamplarda ziyaret ettik, anlattık. Uzmanlarımızı getirdik, ama malasef alışkanlıklar çok kötü. Ancak tüm camia söz verdi. Ayrıca biz yönetmeliği antrenörlerimizi de sorumlu tutan yeni bir düzenleme yapıyoruz. Başarılı olacağız başka çare yok" şeklinde konuştu. Taşpınar, görkemli bir açılışla başlayan Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'nin ilk madalyasının halterden geldiği için sevindiklerini, doping olayına karşın birkaç madalya daha beklediklerini sözlerine ekledi.

21 Haz 2013 - 18:48 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber