Milli oyuncu Alanyaspor'da

ALBİMO Alanyaspor ara transferde Fenerbahçe'den Ümit Milli Takımı forması da giyen orta saha oyuncusu Gökay İravul'u 1,5 yıllığına kiraladı. Gökay, ilk yarı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da forma giymişti

ALBİMO Alanyaspor, ara transferde 5'inci takviyesini orta sahaya yaptı. Turuncu yeşilli kulüp, Fenerbahçe'den Ümit Milli Takımı’nın orta saha oyuncusu Gökay İravul'u 1,5 yıllığına kiraladı. 23 yaşındaki genç ama tecrübeli oyuncu bugüne kadar Süper Lig'de 14, PTT 1. Lig'de ise 51 kez forma giydi. Türk Milli Takımı düzeyinde en çok forma giyen oyunculardan biri olan Gökay, 12 kez Ümit Milli Takımı’nda, 51 kez de Türk Milli Takımı’nın farklı kategorilerinde Türkiye’yi temsil etti. Gökay, dün kulübe gelerek takımla birlikte çalışmalara başladı.

'SÜPER LİG'E DÖNECEĞİM'

ALBİMO Alanyaspor'u hedefi olan ve PTT 1. Lig'de iyi anılan bir kulüp olduğu için tercih ettiğini söyleyen Gökay, "Fenerbahçe'den sonra Manisaspor, Adana Demirspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un formasını giydim. Yeniden çıkışa geçmek ve Süper Lig'de forma giymek istiyorum. ALBİMO Alanyaspor benim için çok iyi fırsat olacak. Bu takımı hep birlikte iyi yerlere taşıyacağız" dedi. ALBİMO Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada, "Gökay'ı ALBİMO Alanyaspor'a kazandırmamıza olanak sağlayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

GÖKAY İRAVUL KİMDİR?

18 Ekim 1992 tarihinde doğdu. Futbola 2001 yılında Denizlispor'un altyapısında başladı, sonrasında Fenerbahçe'ye transfer oldu. 15 Ocak 2010 tarihinde Fenerbahçe A Takımı’na yükseldi. 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de 11 kez forma giyme şansı bulan Gökay, göz dolduran futboluyla beğeni kazandı. Fenerbahçe, Gökay İravul'u, 8 Temmuz 2012'de Bank Asya 1. Ligi takımı olan Manisaspor'a kiralık olarak verdi. Gökay İravul,  2012-2013 sezonunda Manisaspor’da forma giydi. 4 Temmuz 2013 tarihinde 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'a kiralandı. Sezonun ilk yarısında burada 12 maça çıkan oyuncu, 1 asist yaptı. Gökay, devre arasında eski takımı Manisaspor'a kiralandı. Aynı sezonun ikinci yarısında yeniden Manisaspor'a dönen Gökay, 5'i ilk 11 olmak üzere 12 maçta forma giyerek 1 gol kaydetti. İçinde bulunduğumuz 2014-2015 sezonunda Fenerbahçe'den Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a transfer olan Gökay, ilk yarının sonuna kadar 5'i kupa maçı olmak üzere 6 maçta forma giydi. Gökay, bu sezon Ümit Milli Takımı’nda Eylül ayında Malta ve İsveç'e karşı iki maçta forma giydi. Genç oyuncu 12 kez Ümit Milli Takımı’nda, 51 kez de Türk Milli Takımı’nın farklı yaş gruplarında milli olma başarısı gösterdi. Gökay İravul, genç yaşına rağmen bugüne kadar Süper Lig'de 14 maç, PTT 1. Lig'de 51 maç, Türkiye Kupası'nda ise 14 maç oynadı.

22 Oca 2015 - 07:58 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber