Kılıç: Rapor olumlu

Bakan Kılıç: 'Genel kanaatimize göre rapor Türkiye hakkında olumlu ve kapsamlı' dedi

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun 2020 Olimpiyat Oyunları aday kentleri hakkında açıkladığı raporla ilgili, "Genel kanaatimize göre rapor Türkiye hakkında olumlu ve kapsamlı" dedi. Erkek Milli Voleybol Takımı'nın 17. Akdeniz Oyunları'nda Fransa ile oynadığı maçın öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Suat Kılıç, IOC Değerlendirme Komisyonu'nun raporuna çok kısa göz atabildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Rapora yüzeysel olarak göz atma fırsatı buldum. Çok kapsamlı bir rapor hazırlanmış. 2020 heyetindeki arkadaşlarımın görüşlerini aldım. Genel kanaatimize göre rapor Türkiye hakkında olumlu ve kapsamlı. Anlaşılıyor ki, İstanbul'da IOC Değerlendirme Komisyonu'na yönelik sunumlarımız etkisini yaratmış. Beklediğimiz bir çerçeve ortaya çıkmış durumda. Geçmişte hiç olimpiyat gerçekleştirmemiş İstanbul açısından bu rapor bence çok önemli. Eksiklik olarak gördükleri ve dikkati çektikleri bir iki ufak tefek nokta var ama zaten İstanbul'da yapılmakta olan işlerle kısa sürede kapatılacak eksiklikler."
'50 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM VAR'
Komisyonun özellikle İstanbul'un trafik sorunuyla ilgili tespitlerde bulunduğunun altını çizen Bakan Kılıç, trafik sorununun çözümüyle ilgili hayata geçirilen projeleri hatırlatarak, "Üç yıl gibi kısa bir süre içinde İstanbul'un ulaşımını rahatlatmak üzere 50 milyar dolarlık hükumet ve yerel yönetim yatırımı var. Bunlar dikkate alındığında İstanbul, olimpiyat için avantajlarıyla ön plana çıkan bir il olacak. Bu süreçte, IOC'nin ve IOC Değerlendirme Komisyonu'nun kanaatlerine ve değerlendirmelerine çok önem adlettik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da IOC'nin evrensel kuralları çereçevesinde görevlerimizin gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
'İSTANBUL'U OLİMİPYAT ŞEHRİ YAPACAĞIZ'
Suat Kılıç, olimpiyat adaylığı için ilk imzanın atıldığı gün kadar heyecanlı ve istekli olduklarını aktararak, "İstanbul'un en önemli şanslarından bir tanesi, tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde konumlandırılmış olan merkezi hükümet desteğidir. İstanbul'un bir diğer şansı ise İstanbul'a sevdalı bir Başbakanla bu yola çıkmış olmamız. 13 Ağustos 2011 tarihinde olimpiyat adaylığı için Başbakanımızın ilk imzayı attığı gün heyecanımız neyse bugün de o. İlk günün heyecanıyla bu yola çıktığımız gibi dinamik bir şekilde bu yolu yürüyoruz. İstanbul'u bir olimpiyat kendi yapma kararlılığımız eksilmedi bilakis arttı" ifadelerini kullandı.
'TÜRK HALKI OLİMPİYAT İSTİYOR'
Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelerin, olimpiyat adaylığı sürecinde bir parametre olarak kabul edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Kılıç, "Son günlerde özellikle Taksim bölgesinde yaşanan bazı sosyal ve toplumsal olayları kesinlikle bu sürecin bir parametresi olarak değerlendirmemek lazım. Türk ve İstanbul halkı olimpiyat istiyor. Türkiye'nin güçlü demokrasisi ufak tefek toplumsal olayları rahatlıkla aşabilecek güce ve deneyime zaten sahip. Finansmanımız var. Genç insan kaynaklarımız kuvvetli. Şu an bile Mersin'de bir olimpiyat provasındayız. Bütün bunlar bir araya getirildiğinde bileşenler, İstanbul'u bir olimpiyat kenti yapmaya yetecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

26 Haz 2013 - 09:11 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber