Jet ski Türkiye şampiyonası düzenlenecek

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar, ''su jeti'' olarak isimlendirdikleri spor branşında Türkiye şampiyonası düzenleyeceklerini bildirdi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, kamuoyunda ''jet ski'' olarak bilinen, kendilerinin ''su jeti'' olarak isimlendirdikleri spor branşı ile ulaşamadıkları bölgelerde faaliyet göstermeyi hedeflediklerini belirterek, bu amaçla Türkiye şampiyonası düzenleme konusunda çalışma yaptıklarını ve son aşamaya geldiklerini bildirdi.

Uçar, ''Önce 6-7 etaptan oluşan ulusal bir yarış yapmak düşüncesindeyiz. Bunun kurallarını oluşturup daha sonra mahalli yarışlar yapılacak şekle getirmeyi planlıyoruz. Bu organizasyon Türkiye Su Jeti Şampiyonası olarak gerçekleşecek. Kamuoyunda jet ski olarak bilinen bu aracın geliştirilerek gençler tarafından kullanılmasını, turistik alanlarda daha bilinçli kullanılmasını sağlamaya çalışacağız. Kamuoyunda jet ski olarak bilinen, bizim ise su jeti olarak isimlendirdiğimiz branşın Türkiye şampiyonasını gerçekleştirmek için son aşamaya geldik'' dedi.

Bekir Yunus Uçar, ilk yarış için motosiklette tanınmış Türk sporcuları çağıracaklarını ifade ederek, ''Kenan Sofuoğlu ve motosiklette başarılı olmuş diğer sporcularımızı bu şampiyonaya katarak, ilginin artmasını bekliyoruz. Bizim dünya şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu'nun yarışmış olduğu Süpersport organizasyonunun takvimine göre bir takvim belirleyeceğiz. Yarışlara hem Kenan'ın, hem de motokros, pist, enduro ve drag branşlarında Türkiye şampiyonalarında birinci olan sporcuların katılabileceği bir takvim hazırlayacağız. Böylelikle daha çok sevilmesini bekliyoruz. Sponsor bulabilirsek, milli takım da oluşturabiliriz'' diye konuştu.

29 Mar 2013 - 12:05 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber