Hükümetten derbi açıklaması

Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken basının karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, derbinin ertelenme gerekçesiyle ilgili açıklamalarda bulundu

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş , Bakanlar Kurulu'na verilen arada, ertelenen Galatasaray-Fenerbahçederbisi ile gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
Terör olaylarına ilişkin gerekli tedbirlerin alındığını belirten Kurtulmuş, "Bunların bir kısmı engelleniyor ama bir kısmı İstanbul'da olduğu gibi engellenemiyor" dedi.
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesine  de değinen Kurtulmuş, konu üzerinden spekülasyon yapılmaması gerektiğini kaydetti. "Ortada son derece ciddi bir, tedbir almamız gereken istihbarat bilgileri vardı" ifadesini kullanan Hükümet Sözcüsü, "Bunlar birbirlerini üst üste teyit ediyorlardı, sonuç itibarıyla da bu adım atıldı. Bu derbide ortaya çıkacak bir terör eylemi çok ağır bir fatura çıkarabilirdi. Bu zor bir karardı ama bu kararı almak durumundaydık" diye konuştu.
"HERKES AÇIKÇA İFADE ETMELİ"
Türkiye'nin terörize edilmeye çalışdığını söyleyen Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:
"Normal yapmamız gereken işleri, atmamız gereken adımları atmamamızı sağlamaya çalışıyor. Biz de terörün bu iradesine inat, şiddetin bu iradesine inat, hem Hükümet olarak hem kamu kurum ve kuruluşları hem de milletin fertleri olarak yapmamız gereken işlerimizi, eksiksiz yapmaya devam edeceğiz ve atmamız gereken adımları da atacağız. Türkiye hedeflerinden şaşmayacak. 
Korkmayacağız, yılmayacağız, teröre alışmayacağız. Terörün bu ülkeyi terörize etmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Terör örgütlerini kategorize etmeden tüm Türkiye dostları, Türkiye'nin teröre karşı bu zorlu mücadelesinde yanında bulunmak durumundadır. Herkesin tüm bu saldırılarla birlikte Türkiye'nin yanında olduğunu açık bir şekilde ifade etmesi dostlarımızdan ortak beklentimizdir. Ümit ediyorum ki hep beraber kararlılık içinde terör örgütlerine gereken cevabı vereceğiz ve bu zor günler geride kalacaktır."
AB İLE VİZE SERBESTİSİ 
Başbakan Yardımcı Kurtulmuş'un, AB ile varılan "sığınmacı" anlaşmasına ilişkin açıklamaları da oldu.
Schengen vizesinin kaldırılması için tüm hukuki düzenlemeleri nisan sonuna kadar yapacaklarını söyleyen Kurtulmuş, "Ümit ediyoruz ki yasa ve ilgili yönetmelikler değiştirildikten sonra haziran ayında vize serbestisi safhasına geçeceğiz ve yine ümit ediyoruz ki haziran ayında vize serbestisi meselesini halletmiş olacağız. Hükümet olarak kararlılığımız, 4 Mayıs'a kadar atılması gereken 35 hukuki adımın atılmasını sağlamak. Bu yasaları Meclis'e göndermek üzere çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz" değerlendirmesini yaptı.
Kurtulmuş, bugün gönderilecek yasa tasarılarıyla birlikte, hükümetin seçim vaatlerinin tamamını gerçekleştirmiş olacağını dile getirdi.

22 Mar 2016 - 19:40 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber