Galatasaray'a neler oluyor?

Galatasaray, futbolda şampiyon olmanın ve gelirlerin artmasının keyfini yaşarken, amatör şubelerde yol ayrımına geldi.

Sarı Kırmızılı kulüp, bu sezon futbol gelirlerinde kulüp tarihinin en yüksek rakamlarına rağmen borcun artması yüzünden birçok branşta küçülmeye gidecek. Yönetimin bu kararında amatör şubelerin bu yıl 56 milyon lira zarar etmesi yatıyor. Basketbol, voleybol, yüzme, sutopu ve kürek şubelerinin toplamda 56 milyon gider fazlası oluşturması Ünal Aysal yönetimini zorlamaya başladı.
Özellikle basketbol ve voleybolda kadın ile erkek takımlarının maliyetlerinin her geçen yıl artması üzerine gerçek anlamda amatörlüğe dönüş için geri adım atılması planlanıyor.Yönetimde ağırlık kazanan görüşe göre, kadın basketbol ve erkek voleybol takımlarında yatırım kısıtlamasına gidilecek ve bu iki takıma sadece geliri kadar gider yapılacak. Erkek basketbol ve kadın voleybol takımlarına ise yine takviye edilerek şampiyonluk mücadelesi verilecek. Yönetim bu kararı alırken son aylarda yapılan birçok toplantıda bu konuda gergin anlar yaşadı. Başkan yardımcısı Adnan Öztürk'ün hazırladığı raporda amatör şubelerin geride kalan sezonda 56 milyon lira zarar etmesinin başkan Ünal Aysal'a da geri adım attırdığı öğrenildi. Bu yüzden yönetim içinde birbirine çok yakın olan Adnan Öztürk ile voleybol şubesi sorumlusu Mehmet Cibara'nın aralarının açıldığı ve artık konuşmadıkları öğrenildi.

DİVANDA İPUCU VERİLDİ

Mayıs ayı olağan divan toplantısında da, kulübün duayenlerinden Hayrettin Kozak'ın, şampiyonluğa rağmen kulübün artan borçlarına dikkati çekmesi ve bankalardan yine faizle kredi alındığını hatırlatması, divan toplantısında şapkaları öne düşürdü. Yönetim kurulu adına söz alan Refik Arkan da basketbol ve voleybola yapılan yatırımı sponsor gelirlerinin karşılamadığını belirtti ve futbolun gelirleri ile bu iki branşta ayakta kalmaya çalıştıklarına dikkati çekti. Bu nedenle gelecek UEFA kriterleri gereği futbolun gelirinin başka şubelere aktarılmasının mümkün olmayacağı gerçeği de sarı kırmızılı yönetimi basketbol ve voleybolda küçülmeyi zorunlu kılıyor.  

#

09 May 2013 - 15:51 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber