Fenerbahçe tur peşinde

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda seyircisiz maçta bugün, BATE Borisov ile karşılaşacak.

Ligde son 32 takımın yer aldığı bu turda, Belarus ekibi BATE Borisov ile deplasmanda yaptığı maçtan 0-0 beraberlikle ayrılan sarı-lacivertliler, UEFA'nın verdiği ceza nedeniyle rakibini Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda seyircisiz maçta konuk edecek. Saat 22.05'te başlayacak mücadeleyi Fransız hakem Antony Gautier yönetecek.

Kadıköy'de Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Sivaspor'a 2-1 yenildikten sonra, rakip sahalarda Mersin İdmanyurdu (1-0) ve Trabzonspor (3-0) maçlarını kazanan, BATE Borisov deplasmanını da beraberlikle geçen ''Sarı Kanaryalar'', kısa dönem içinde yakaladığı başarılı performansı bugün de sahaya yansıtarak yoluna devam etmek istiyor.

-Meireles ve Bekir İrtegün cezalı-

İlk maçta kırmızı kart gören Meireles ve sarı kart cezalısı durumuna düşen Bekir İrtegün, Belarus temsilcisine karşı rövanşta forma giyemeyecek.

Sarı-lacivertli takımda 2'şer sarı kartları bulunan Egemen Korkmaz, Mehmet Topal ve Caner Erkin, bugünkü maçta forma giyip birer sarı kart daha görmeleri durumunda ise, bu turun geçilmesi halinde son 16 takımın yer alacağı turun ilk maçında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bu akşam yapılacak antrenmanın ardından kadrosunu şekillendirecek. Afrika Uluslar Kupası'nda Nijerya Milli Takımı ile elde ettiği şampiyonluğun ardından takıma katılan Yobo'nun da Belarus ekibine karşı kadroda olması bekleniyor.

Bu arada, Atletico Madrid formasıyla bu sezon Avrupa kupası maçına çıktığı için Fenerbahçe'nin UEFA listesinde bulunmayan Emre Belözoğlu, maçta forma giyemiyor.

Fenerbahçe, Avrupa'da ilk peşinde

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 takımın yer aldığı 2. turun rövanşında bugün Belarus'un BATE Borisov takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, rakibini eleyip son 16 takım arasına kalarak, tarihinde bir ilki gerçekleştirmek istiyor.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayarak (2007-2008) Avrupa kupaları tarihindeki en önemli başarısını ortaya koyan sarı-lacivertli ekibin, UEFA Avrupa Ligi'nde ise bugüne dek en iyi derecesi son 32 takım arasına kalmak oldu. 2004-2005, 2006-2007 ve 2009-2010 sezonlarında son 32 takım arasında yer alan sarı-lacivertliler, 3 sezonda da bu turdan ileriye gidemedi.

-BATE Borisov Avrupa'da ''Dalya'' diyecek-

Fenerbahçe'nin rakibi BATE Borisov, bu akşamki mücadelede 100. Avrupa sınavına çıkacak.
Bugüne dek 99 maçta 38 galibiyet alan Belarus ekibi, 24 maçı berabere tamamladı, 37 maçta da yenildi.

Belarus temsilcisinde ilk maçta 11'de forma giyen savunma oyuncusu Artem Radkov, sarı kart cezası nedeniyle Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek.

#

21 Şub 2013 - 09:26 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber