Fener vitesi 5'e taktı

Spor Toto Süper Lig takımlarından Gaziantepspor, sahasında konuk ettiği Fenerbahçe'ye 5-0 mağlup oldu

7'İNCİ dakikada Kuyt'un aşırtma pasıyla ceza alanında buluşan Emenike, düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 0-1.

10'uncu dakikada Gaziantepspor savunmasının geri pasında Elyesa yavaş hareket edince geriden gelen Sow'un vuruşu kaleci Karcemarskas'tan döndü.

13'üncü dakikada Vitor'un pasıyla ceza alanında buluşan Muhammet Demir'in vuruşu savunma oyuncularına çarparak oyun alanına döndü.

16'ncı dakikada Fenerbahçeli Alves'in ayağından aldığı topla ceza alanına giren Vitor'un pasıyla buluşan Mustafa'nın vuruşunu kale çizgisinden Egemen çıkardı.

26'ncı dakikada Chibuike'nin ceza alanına ortaladığı ve savunma oyuncularının uzaklaştırdığı topla ceza alanına çizgisi önünde buluşan Vitor'un vuruşu kaleci Mert ayağıyla uzaklaştırdı.

34'üncü dakikada Barış'ın ceza alanına ortasına iyi yükselen Erdem'in kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

36'ncı dakikada Vitor'un pasıyla ceza alanında buluşan Chibuike'nin vuruşu üstten auta gitti.

43'üncü dakikada Diego'nun vuruşunda kaleciden dönen topu takip eden Emenike'nin vuruşu yandan auta gitti.

58'inci dakikada Sow'un sol kanattan ceza alanına ortasına iyi yükselen Kuyt'un kafa vuruşu ağlara gitti: 0-2.

60'ıncı dakikada bu kez sol kanattan Kuyt'un ceza alanına gönderdiği topa Sow dokunarak ağları havalandırdı: 0-3.

68'inci dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanına gönderdiği topla buluşan Sow'un altı pasta vuruşunda top filelerle buluştu: 0-4.

71'inci dakikada ceza alanı içerisine giren Alper, Gaziantepsporlu savunma oyuncusu Gökhan tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi.

73'üncü dakikada Alper Potuk'un düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışında Emre Belözoğlu topu ağlara gönderdi: 0-5.

85'inci daikkada Alper'in ara pasıyla ceza alanına giren Emenike'nin ortaladığı topta Sow'un kafa vuruşu üstten auta gitti.

Karşılaşma, konuk ekipi Fenerbahçe'nin 5-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, ağır bir yenilgi aldıklarını, karşılaşmanın sonucunu Fenerbahçe'nin usta ayaklarının belirlediğini söylerken, karşılaşmanın hakeminin maçı kötü yönettiğini ifade etti.

Karşılaşmada erken gol yemelerine rağmen çok sayıda gol pozisyonuna girdiklerini ve ilk yarıda 3-4 gol atma fırsatını değerlendiremediklerini anlatan Buruk şöyle konuştu: "İlk yarıda yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. İkinci yarıya çıkarken psikolojik olarak oyuncularım gol atacağına inanmadığını gördüm. Buna rağmen ikinci yarıda da istekli oyunumuz ikinci gole kadar devam etti. Sonrasında da oyuncularımız iyi niyetli mücadele etti, ama disiplinin bozulması arkasından kalemizde daha fazla gol gördük. Üzüntülüyüz ama bu maçtan alacağımız dersler var. Oyun olarak oyuncularımın isteklerinden memnunum. Fenerbahçe gibi bir takıma 45 dakikada 5 pozisyona giriyorsanız bunları atacaksınız, değerlendiremeyince böyle bir takım sizi cezalandırır. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum sonuca bakınca hak ettikleri galibiyet. Oyunun genelinde fazla pozisyona girdik, kalelerine gittik, ama Fenerbahçe’nin usta ayakları sonucu belirledi." 

Karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya'nın kötü maç yönettiğini de ileri süren Buruk şöyle devam etti: "Maç 1-0 iken Mehmet Topal'ın ikinci sarı kartını görmesi gerekirdi. Bunun için hakeme tepki de gösterdim. Hakemin iki takıma denk maç yönetmediğini düşünüyorum. Tercih haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı. Enteresan olan konulardan birisi geçen hafta Caner 4 sarı kartla cezalı duruma düştü, kırmızı kart gördü 1 hafta ceza görerek kupa maçında dinlendi ve bizim maçta oynadı. Bunu her takım için söylüyorum, ceza yönetmeliğinin elden geçirilmesine ihtiyaç var. Kupada oynamıyor, bizde oynuyor. Çok iyi oynadı ve 2 asist yaptı, yani tuhaf durum var. Umarım bu duruma önlem alınır ve gelecek sezon kupa ile lig statüsü değiştirilir. Çünkü bunun dünyada örneği yoktur bunun. Maçın genelinde Halis hoca kötü maç yönetti. Muhammet'e inanılmaz fauller yapıldı, hiçbirisi verilmedi. Maçın içindeki kararlarından biraz Fenerbahçe lehine verdiği kararlar oldu." 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, farklı galibiyetten dolayı oyuncularını kutladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında ürettikleri strateji ile golleri bulduklarını ve farklı galibiyete ulaştıklarını anlatan Kartal şöyle konuştu: "Bu maça iyi hazırlandık. Rize'de oynadığımız kupa maçında bazı oyuncularımızı dinlendirdik ve bu maç öncesi riske etmedik. Karşılaşmaya iyi başladık ve erken golü bulduk. Daha sonra duraksama yaşadık ve rakibe de pozisyon verdik. Bu benim istemediğim bir durumdu. Ancak, ikinci yarıya iyi başladık ve oyuncu değişikliği ile oyunun kontrolünü ele aldık. Ardından peş peşe goller bularak galibiyeti elde ettik. Bundan dolayı oyuncularımı kutluyorum. Maç öncesi bazen iyi oynamadan kazanılabileceğini ve bu akşam için de böyle olabileceğini ifade etmiştim. Ama ikinci yarı iyi futbol ve mücadele ile farklı galibiyet elde ettik. Yolumuza devam ediyoruz bu galibiyete katkı sunan oyuncuları kutluyorum." 

İsmail Kartal, 24 kişilik kadroları bulunduğunu ve her oyuncuyu değerlendirdiklerini belirterek, "Bu takımda her oyuncu oynayabilir, çıkabilir, girebilir. Gaziantepspor karşısında taktiksel olarak ikinci yarı değişiklikleri rakibin hamlelerine göre yapıp, strateji ürettik ve oyuncular bunun gereğini yerine getirerek farklı galibiyet aldı" diye konuştu.

15 Şub 2015 - 00:13 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber