F.Bahçe için bir ihtimal var!

CAS’ın gerekçeli kararı F.Bahçe’nin kaderini belirleyecek

KARAR beklendiği gibi çıkarsa, sarı lacivertliler İsviçre Federal Mahkemesi’ne dava açacak. UEFA o zaman, F.Bahçe ile masaya oturabilir. Ceza da 1 yıl ertelenebilir.

FENERBAHÇE Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Beşiktaş derbisinden sonra tüm Fenerbahçelileri heyecanlandıran bir açıklama yaptı:

- Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansımız var.

Uslu’nun bu sözleri beraberinde bir soruyu da gündeme taşıdı elbette:

- Nasıl? 2 yıl Avrupa Kupaları’ndan men cezası alan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını nasıl elde edecek?

Hürriyet, bu sorunun yanıtını araştırdı.

Ve ortaya ilginç bir tablo çıktı...

Fenerbahçe, UEFA’dan 2 yıl ceza aldı ama toplam 3 yıl Avrupa Kupaları’na katılmama yaptırımı ile baş başa kaldı.

Yani aslında Fenerbahçe’nin 1 yıllık bir ekstra mağduriyeti var.

Bunu bir yere not edelim.

Peki nasıl katılacak Avrupa Kupaları’na Fenerbahçe?

YÜKLÜ BİR TAZMİNAT İSTENECEK

Öncelikle CAS’ın (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) gerekçeli kararını açıklaması beklenecek. Bu nokta çok önemli.

O gerekçeli kararda yazanlar, karara muhalif olanlar vs vs. Tüm bunlar Fenerbahçe’nin kaderini belirleyecek. 

O gerekçeli karar eğer Fenerbahçeli yöneticilerin beklediği gibi çıkarsa, (ki bunun çok büyük bir olasılık olduğunun da altını çizelim.) sarı lacivertli kulüp, daha önce açıkladığı gibi İsviçre Federal Mahkemesi’ne dava açacak.

Ve UEFA’dan maddi olarak kaybettikleri için yüklü bir tazminat isteyecek.

Bunu UEFA’da biliyor. CAS’ın gerekçeli kararından sonra UEFA, Fenerbahçe ile masaya oturabilir. Pazarlık masasına, İsviçre Federal Mahkemesi’ne açılacak dava, 2 yıl yerine 3 yıl çekilen ceza gibi konular gelebilir.

KARAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu pazarlıklar sonucunda UEFA ile bir uzlaşma sağlanabilir. Hatta UEFA, Fenerbahçe’nin cezasını 1 yıl erteleyebilir.

İşte Uslu’nun sözlerinin arkasında yatan gerekçe bu.

Bütün bunlar bir olasılık. Ancak bu olasılıkların gerçekleşmesi için öncelikle CAS’ın gerekçeli kararını, sarı lacivertlilerin beklediği gibi açıklanması gerekiyor.

Peki CAS kararını ne zaman açıklar?

- En fazla Mayıs’ın 20’sinde. 3-4 gün sonra açıklanır, diyenler de var. Yani Perşembe ya da Cuma günü…

O karardan sonra hem Fenerbahçe’nin, hem de başta Aziz Yıldırım olmak üzere diğer yöneticilerin de kaderi belli olacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE GİTME DURUMUMUZ VAR

Aziz Yıldırım, “UEFA 2 sene ceza kesti ama biz 3 yıl çekmiş olacağız. Bu nedenle Avrupa’ya gitme umudumuz var” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda taraftar temsilcileri ile bir araya geldi. Yıldırım, 3 Temmuz sürecini anlatırken şampiyonluk programı ile de ilgili taraftarlara organizasyonu anlattı.

Yıldırım, Karabükspor karşılaşmasının cuma günü olacağını bu nedenle kutlamanın pazar günü Stadyum’da yapılacağını söyledi. Bunun üzerine taraftarlar “Başkanım siz cezaevine girerseniz bu kutlamayı yapmak istemiyoruz” dediler.

"Öyle de böyle de bu kutlama yapılacak"

BUNUN üzerine Yıldırım, “Bu şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiniz… Öyle de böyle de bu kutlama yapılacak” dedi.

 Aziz Yıldırım, “Bize haksız cezalar verdiler. 2 sene ceza kesti UEFA ama biz 3 sene ceza çekmiş olacağız. Bu nedenle Avrupa’ya gitme durumumuz var” diye konuştu. Toplantıda tüm taraftar grupları yer alırken yönetim adına da Ömer Temel, Deniz Tolga Aytöre ve Yalçın Haker hazır bulundu.

Şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyorsunuz

Fairplay hareketiyle derbiye damga vuran Caner’i Hırvat hoca tebrik etti, “Örnek olduk. Takım olarak da mutluluğu hak ettiniz” dedi.

Fenerbahçe’nin, Beşiktaş ile yenişemediği derbinin sonunda Caner Erkin’in hareketi gündemin ilk sırasına oturdu.

Sarı lacivertliler karşılaşmanın sonunda soyunma odasına gittiklerinde sürpriz bir misafirleri vardı. Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic sarı lacivertlilerin soyunma odasına geldi ve “Şampiyonluğunuzu sonuna kadar tebrik ediyorum. Sonuna kadar bu mutluluğu hak ettiniz. Caner seni de özellikle tebrik ediyorum. Sadece iyi bir futbolcu olmadığını, fairplay ruhu taşıyan bir sporcu olduğunu da gösterdin. Böylesine bir maçta topu bize verdiniz. Bu dünya çapında bir olay” dedi.

RAKİPLER KAYBETTİKÇE RAHATLADILAR

ÇAYKUR Rizespor maçında alacağı 1 puanla şampiyonluğunu ilan edecek olan Fenerbahçe, elde ettiği puan farkıyla son haftaları oldukça rahat geçiriyor. Sezon içinde 2. takımla arasındaki en büyük farkı 13 puanla 27. haftada açan Fenerbahçe tura hazır.

BAYRAKLAR HAZIRLANSIN

 F.BAHÇE kaptanı Emre Belözoğlu, Ç.Rize maçında şampiyonluklarını büyük ihtimalle ilan edeceklerini ve başkanlarına en güzel hediyeyi vereceklerini söyledi. Emre, “Şimdiden bayraklarını hazırlasınlar” diye konuştu.

FENERBAHÇE, 1-1 biten Beşiktaş derbisi öncesi takım halinde Güneşli’deki Wyndham Hotel’de kampa girdi. Kadroda olmayan futbolcular da forma giyecek arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Sarı lacivertlilerin maç öncesi ve sonrası neşeli halleri gözlerden kaçmazken, o anların fotoğrafları sosyal medyadan paylaşıldı.

22 Nis 2014 - 10:31 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber