Çavuşoğlu bombaladı

Önceki gün oynanan ve 3-2 kaybedilen Atiker Konyaspor maçından sonra çıkan olayları değerlendiren Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Yeşil-Beyazlılar'ın teknik direktörü Aykut Kocaman'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi

Çavuşoğlu bombaladı
Haber albümü için resme tıklayın

"GİZLİ KAPAKLI KONUŞMASIN"
SPOR
Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında Atiker Konyaspor'u sahasında ağırlayan Aytemiz Alanyaspor, uzatma dakikalarında yediği penaltı golüyle sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Maçın ardından hakem Ali Palabıyık'ı hedef alan açıklamalar yapan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, oyuncusuna çıkan ikinci sarı kart ve beraberinde gelen kırmızı karta bir anlam veremediğini şaibeli sözlerle ifade etmişti. Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ise Kocaman'a verdi veriştirdi. "Hakem kötü niyetli olsa, Konyaspor'un uzatma dakikalarındaki penaltısını vermezdi. Aykut hoca delikanlı gibi açıkça söylesin ne söylemek istiyorsa" diyen Çavuşoğlu, Yeşil-Beyazlılar'ın taraftar grubu Nalçacılar'ın da her zaman olduğu gibi yine olayları tetikleyen taraf olduğunu söyledi. 

"NALÇACILAR HEP BÖYLE"
Maç sonu taraftarın sahaya girmesi ve gerginliğin stat dışına taşmasıyla ilgili açıklamalarını sürdüren Başkan Çavuşoğlu, "Nalçacılılar Grubu, Adana Demirspor taraftarıyla hareket edip bize aynı şeyi yapmışlardı. Ama biz yapmamalıydık. Bu Nalçacılar her yerde kavga çıkaran bir grup. Antalya'da da öyle yapıyorlar. Forvetin yaptığı hareket de doğru değildi. Ömer Ali gelip 3'lü çektirdi. Başkan bunlara, taraftarlarının küfür etmesine müsade etti. Konyalı taraftarlar gittikleri her yerde bunu yapıyorlar. Forvetin golden sonraki sevinci kabul edilecek davranış değil. Hakem kötü niyetli olsa senin son dakika penaltını vermezdi. Aykut hoca görmüyorsa yapacak bir şey yok. Aykut hoca delikanlıysa ne söylemek istiyorsa açıkça söylesin. Net konuşsun. Gizli kapaklı konuşmaya gerek yok. Aykut hoca çok biliyorsa oyuncusunu eşofmanla sahaya 3'lü çektirmeye göndermeyecek. Bu doğru değil" dedi. 

AYKUT KOCAMAN NE DEMİŞTİ?
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında şu ifadelere yer vermişti: "Söyleyeceğim sözler, Alanyaspor takımı teknik heyeti ve yönetimiyle alakalı değil. Bugün iyi de oynadılar. Özellikle biz 10 kişi kaldıktan sonra çok iyiydiler. Takıma da geçmiş olsun diyorum. Alanyaspor deplasmanı iyi, iyi bir takım var, iyi oyuncular var ve çok zor bir deplasman. Onların ötesinde de bir zorluk var, bunu da net yaşadım. Bunu etkileyen en önemli nedenlerden biri de maçın önüne geçen hakem kararı. Bu ülkenin en önde gelen hakemlerinden olan, ismini duyduğumuzda bize güven telakki eden, bugüne kadar yaptıklarıyla anılan iyi bir hakem ve bugün oyunun önüne geçti. Oyunun önüne geçen çok şey vardı."

"KONYALILARDAN ÖZÜR DİLİYORUM"
Maçın ardından yaşanan olaylarla ilgili konuşan Çavuşoğlu, otobüslerin camının kırılması konusunda Alanyaspor kulüp yönetimi ve taraftarları olarak üzüldüklerini söyledi. Bunu yapanların Alanyaspor taraftarı olduğunu düşünmediklerini belirten Çavuşoğlu, "Hem kamu hem de vatandaşların malına zarar vermeyi, hem de futbolda böyle şeylerin olmasını tasvip etmemeğimizi belirtmek isterim. Futbolda 3 türlü sonuç vardır. Şartlar ne olursa olsun daha önce bizim sahamızda böyle şeyler olmamıştı. Patlayıcı maddelerin sahaya girdiği, taşlı sopalı taraftarları bu maçta gördük. Gerçekten otobüslerin camının kırılması bizi derinden özdü. Ahlaka sığan durum değil. Şartlar ne olursa olsun otobüs camlarının kırılması doğru değildi. Bu anlamda Konya halkından özür diliyorum" dedi. 

"UZMAN ÇAVUŞU TARTAKLADI"
Otobüs camlarının kırılmasının dışında olayların ikinci bir boyutu olduğunu da anlatan Çavuşoğlu, "İşin ikinci tarafına baktığınızda her ne hikmetse Konyaspor taraftarı stada girerken küfretmeye başladılar. Burada Konyaspor Kulüp Başkanı ve beraberindekiler İstiklal Marşı okunduktan sonra kendi taraftarlarının arasına girdiler ve kapıları zorla açtırıp, güvenlik kontrolü yaptırmadan taraftarını içeriye aldığını ve bir yöneticisinin de bir uzman çavuşu tartakladığını gördük. Bunlar görüntüde var. Bazı yorumcular oturdukları yerden bakmadan görmeden yorum yapabiliyor. İşin içine girmeden detayına inmeden... Konyaspor başkanı taraftarının içinde izledi ve o taraftar maç boyunca sürekli küfretti. Başkanımız bunu önleyebilirdi. Ben taraftarımız arasında izleseydim o taraftar sözümden çıkmaz, küfrettirmezdim. Alanya Oba Stadı'nda patlayıcı maddelerin patladığını hiç kimse duymadı ama Konyaspor taraftarının bir kısmının üstünde her türlü maddenin bulunduğu ve hiç kontrol yapılmadan içeriye alındığı, bizzat başkanın da orada durarak baskı yaptığı kameralarda görülüyor. Bir deplasmana gidiyorsun bir kulüp başkanı ve yönetimi gidip kavga ederek kapıları açtırıyor ve taraftarları içeriye alıyorsa bu olmamalı, bunlar yanlış şeyler" diye konuştu.

"SÖZLÜ MUHATABIM DEĞİL"
Önceki gün oynanan maçın ardından Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, kişisel twitter hesabından "Türk futbolu gücün egemen olduğu bir dönemi yaşıyor" ve "Aykut Kocaman, Alanya'nın zor deplasman olduğunu özetlerken, sebebini zeki olanların anlayacağını söylerken, geçen yılın da özetini vermiş oldu" twitlerini atmıştı. Gazetecilerin bu twitleri hatırlatması üzerine "Kendisi benim muhatabım değil, olamaz" diyen Başkan Hasan Çavuşoğlu, ardından, "Şike davası görmüş kişileri ciddiye almıyorum. Kendisini muhatap olarak görmüyorum" ifadelerini kullandı.

05 Ara 2016 - 13:07 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber