Bu saldırı tüm dünyayı şok etti

Almanya Kupası maçında sahaya giren bir Hamburg taraftarı, Bayern Münih'in Fransız yıldızı Ribery'ye elindeki atkıyla vurdu.

ALMANYA Kupası'nın 2. turunda Hamburg'u 3-1'lik skorla geçen Bayern Münih bir üst tura yükseldi. Hamburg Imtech Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmada Bayern Münih ilk yarıyı Robert Lewandowski ve David Alaba'nın golleriyle 2-0 önde tamamladı. Karşılaşmada ikinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Bavyera ekibi, 55. dakikada Franck Ribery'nin attığı golle skoru 3-0 yaptı.

Hamburg'un 85. dakikada Lasogga'nın golüyle durumu 3-1 yaptığı maçta başka gol olmadı ve bu skorla Bayern Münih Almanya Kupası'nda adını 3. tura yazdırdı.
SAHA İÇİNDE 50 METRE KOŞUP RIBERY'YE VURDU

Maça damgasını vuran olay ise 90. dakikada yaşandı. Tribünden sahaya atlayan bir Hamburg taraftarı Bayern Münih'in Fransız yıldızı Ribery'ye elindeki atkıyla vurdu. İzleyen herkesi şoke eden saldırı sonrası güvenlik güçleri sahaya girerek saldırganı gözaltına aldı.     

Ribery'nin bulunduğu yerin ters taraftaki tribünden atlayan taraftarın yaklaşık 50 metre koşarak Fransız futbolcuya vurması ve o süreçte hiçbir güvenlik görevlisinin müdahale etmemesi, stattaki güvenlik zaafiyetini gündeme getirdi.

HAKAN ÇALHANOĞLU 30 METREDEN ATTI 

Bayer Leverkusen, 4. Lig takımlarından FC Magdeburg'u zor da olsa penaltı atışları sonunda 7-6 mağlup etti. Karşılaşmanın 3. dakikasında Hakan Çalhanoğlu'nun 30 metreden kullandığı serbest vuruştan attığı golle 1-0 öne geçen Bayer Leverkusen, 28. dakikada Christoph Siefkes'in golüne engel olmadı ve ilk yarı 1-1 berabere sona erdi.

LEVERKUSEN PENALTILARDA 7-6 ÜSTÜNLÜK SAĞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısında da başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti. Kyriakos Papadopoulos ve Niklas Brandt'ın karşılıklı attıkları gollerle maçın 120 dakikası 2-2'lik skorla tamamlandı ve penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonrasında 7-6 üstün ayrılan Bayer Leverkusen tur atladı.

Almanya Kupası'nda dün oynanan diğer karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Würzbürger Kick-Braunschweig: 0-1

1860 Münih-Freiburg: 2-5

RB Leipzig-Erzgebirge Aue: 3-1

Hoffenheim-FSV Frankfurt: 5-1

Wolfsburg-Heidenheim: 4-1

Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach: 1-2
Kaynak: Hürriyet

30 Eki 2014 - 09:50 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber