Beşiktaş'ta şok gelişme

Beşiktaş'ta yeni bir kriz doğdu... Kongre üyesi İsmet Aydınlıoğlu, 24 Mayıs 2014'te yapılan Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu ve burada alınan kararların iptali ile 16 Haziran 2013'te seçilen yönetim kurulunun oluşum şeklinin usul, yasa ve huhuka aykırı olması nedeniyle 'mutlak butlan' sayılması istemiyle açtığı davayı 15. Asliye Hukuk Mahkemesi kabul etti

 AYDINOĞLU'NUN 24 Mayıs'ta yapılan Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu ve burada alınan kararların iptalini istemesinin nedeni, söz konusu genel kurulda, genel kurul divan başkanlığını Ali Rıza Dizdar'ın yapması. Aydınlıoğlu, Dizdar'ın 2007 yılında disiplin cezası aldığını, tüzüğe göre disiplin cezası alanların kulüp organlarında hiçbir şekilde görev yapamayacağını ve bu nedenle de söz konusu genel kurulun tüzüğe aykırı olduğunu iddia ediyor. Beşiktaşyönetimini esas tehdit eden talep ise yönetim kurulunun ‘mutlak butlan’ sayılması istemi. Bunun gerekçesi ise şöyle... Beşiktaş, 5 Mayıs 2013'te Tüzük Tadil Genel Kurulu yapmış ve 35. maddenin ilk paragrafında "Yedek üyenin en fazla 3 tanesi için kulüp üyeliği yeterli olup, üyelikte 1 tam yılını doldurmuş olma şartı aranmaz" ifadesi yer almıştı. Ama bunun medeni kanunla çelişmesi nedeniyle siyah-beyazlılara maddenin bu bölümünün değiştirilmesi uyarısı gelmiş ve 24 Mayıs 2014'teki Tüzük Tadil Genel Kurulu'nda bu düzeltilmişti. Ancak Aydınlıoğlu, kulübün 16 Haziran 2013'te seçim yaptığını, bu tarihte tüzükte kanuna aykırı madde bulunduğunu ve söz konusu seçimde yasaya aykırı maddeyle yönetim kuruluna yine yasaya aykırı şekilde üye seçildiğini öne sürüyor... Dolayısıyla seçimin hukuksuz olduğunu söylüyor.

07 Eyl 2014 - 09:20 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber