Beşiktaş'a bir darbe daha! Bu sabah...

Beşiktaş hisseleri, futbol takımının UEFA Şampiyonlar Liginden elenmesinin ardından güne yaklaşık yüzde 8 değer kaybıyla başladı

BEŞİKTAŞ'IN UEFA Şampiyonlar liginden elenmesiyle  hisseleri güne yaklaşık yüzde 8 değer kaybı ile başladı.
Beşiktaş dün gece, UEFA Şampiyonlar liginde mücadele ettiği B grubundaki son maçında, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'e deplasmanda 6-0  yenilerek şampiyonlar ligine veda etti. Grubu 3. tamamlayan Beşiktaş, berabere  kalması ya da galip gelmesi durumunda elde edeceği gelirleri de kaçırmış oldu.
Beşiktaş üst tura çıkması durumunda 5,5 milyon avro, galip gelmesi  durumunda ise ilave 1,5 milyon avro ödül kazanacak ve üst turda alacağı puanlarla  birlikte ek gelir elde etme beklentisini sürdürecekti.
Bu gelişmelerle Borsa İstanbul'da güne hızlı düşüşle başlayan Beşiktaş  Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerinin fiyatı yaklaşık yüzde 8  değer kaybederek 3,95 liraya kadar geriledi. Bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla  kayıplarının bir kısmını telafi eden Beşiktaş hisseleri, saat 11.30 itibarıyla  önceki kapanışa göre yüzde 5,4 azalarak 4,07 lira seviyelerinde dengelendi.
Şirketin piyasa değeri ise önceki gün kapanışına göre 57,6 milyon TL  azalarak 974,4 milyon TL seviyesine geriledi.
Borsada işlem gören diğer spor şirketlerinden Trabzonspor Sportif AŞ  şu dakikalarda yüzde 2,05 değer artışı ile en çok kazandıran olurken, Fenerbahçe  Futbol AŞ yüzde 0,10, Galatasaray Sportif AŞ ise yüzde 0,2 yükseliş kaydetti.
Beşiktaş, grubu 3. sırada bitirmesinin ardından Avrupa arenasında  yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Halen UEFA Avrupa Liginde mücadele eden  Fenerbahçe ise yarın deplasmanda Feyenoord ile mücadele edecek.
Grupta 10 puanla son haftaya lider giren ve rakibinin 3 puan önünde  bulunan Fenerbahçe, ilk maçı 1-0 kazandığı için Feyenoord'a tek farkla kaybetse  bile tur atlayacak.

07 Ara 2016 - 12:00 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber