Başakşehir'e Antalya dur dedi

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanan ve zirve mücadelesi açısından büyük önem taşıyan Başakşehir - Antalyaspor maçı, tarafların 2-2'lik beraberliğiyle sona erdi. İki de kırmızı kartın çıktığı maç, büyük bir çekişmeye sahne olurken, ev sahibi ekip liderlik yarışında önemli bir kayıp yaşadı.

SPOR Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Başakşehir - Antalyaspor mücadelesi, tarafların 2-2'lik beraberliğiyle sona erdi.
İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda lidere yakışan bir futbol oynandı. 4 golün atıldığı 2 kırmızı kartın çıktığı birçok gol pozisyonunun yaşandığını karşılaşmada tek eksik kazanan tarafın olmayışıydı.
Mücadeleye hızlı başlayan taraf, Rıza Çalımbay'ın takıma gelişiyle birlikte çıkışa geçen Antalyaspor oldu. Kırmızı Beyazlılar 13. dakikada dünyaca ünlü yıldızı Samuel Eto'o'yle öne geçse de, 11. dakikada kalecileri Ferhat'ın büyük hatası sonrası gelişen Başakşehir atağında Mahmut Tekdermir'in golüne engel olamadı. Skoru eşitledikten sonra oyuna da ortak olan ev sahibi ekip, aradığı ikinci golü ise 47. dakikada Marcio Mossoro'nun ayağından buldu.
Antalyaspor, galip durumdan, yenik duruma düşmesine düşmesine karşın maçı bırakmadı. 65. dakikada kazanılan penaltıda toğun başına geçen Eto'o, takımının ve kendisinin ikinci golünü atarak skoru belirleyen isim oldu.
Maçın son 25 dakikalık dilimine giderken, hakem Büleny Yıldırım iki kez kırmızı kartını kullanmak zorunda kaldı. Yıldırım ilk olarak 67. ve 72. dakikalarda sarı kart gören Charles'ı, sonrasında da 76. ve 80. dakikalardaki sarı kartlar gören Ferhat Öztorun'u oyundan ihraç etti.
Bu sonuçla 31 puana yükselen Başakşehir, liderlik mücadelesinde önemli bir kayıp verirken, Antalyaspor da puanını 15'e yükseltti.

İLK 11'LER
Başakşehir: Volkan, Uğur, Yalçın, Epureanu, Ferhat, Attamah, Mahmut, Visca, Mossoro, Cengiz, Mehmet Batdal
Antalyaspor: Ferhat, Celutksa, Chico, Diego, Sakıb, Zeki, Charles, Danilo, Deniz, Motta, Eto'o
Emre riske edilmedi
Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Antalyaspor’u konuk eden Medipol Başakşehir’de teknik direktör Abdullah Avcı, geçen hafta Beşiktaş ile oynadıkları maçın 11’inde tek değişikliğe gitti. Avcı, Beşiktaş maçında sakatlanarak oyundan çıkan, tedavisinin ardından hafta içinde takımla antrenmanlara katılan Emre Belözoğlu’nu riske etmedi. Deneyimli futbolcu yedekler arasında bulunurken, Emre’nin yerine Attamah ilk 11’de sahaya çıktı. Turuncu-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Samuel Holmen ve Cenk Ahmet Alkılıç, kadroda yer almadı.
Bu arada, Medipol Başakşehirli yaklaşık 2 bin taraftar tribündetakımlarını desteklemek için yer aldı. Konuk Antalyaspor’u ise yaklaşık 400 taraftarı destekledi.

Samuel Eto’o ilk 11’de
Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da 12. haftada oynadıkları Adanaspor maçının 11’inde tek değişiklik yaptı. Çalımbay, geçtiğimiz hafta ilk 11’de sahaya çıkan Mbilla’nın yerine Kamerunlu yıldız Samuel Eto’o’ya şans tanıdı.

03 Ara 2016 - 15:16 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber