Alanyasporlular'dan şok açıklama

Alanya'nın tek resmi taraftar grubu olan Alanyasporlular Derneği, bugün yaptığı yazılı açıklama ile dernek faaliyetlerini durdurduğunu ve derneği fesh ettiğini duyurdu

AYTEMİZ Alanyaspor'un en etkin taraftar gruplarından olan Alanyasporlular Derneği, bugün yaptığı yazılı açıklama ile dernek faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Dernekten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:  
"ALANYA VE SPOR KAMUOYUNUN DİKKATİNE! Öncelikle en başta Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na, AKP Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Üyesi sayın Övünç Özkan'a, Alanya Belediye Başkanımız sayın Adem Murat Yücel'e, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Menderes Türel'e, Alanya Belediye Başkan Yardımcımız Nazmi Yüksel'e, Alanya Belediye Spor Müdürü ve Kestelspor Başkanı sayın Levent Uğur'a, Antalya BŞB Ulaşım Koordinatörü sayın Necati Yıldırım'a, Antalya BŞB Alanya Koordinatörü sayın Hüseyin Güney ve Koordinatör Yardımcısı sayın Nurettin Uludağ'a, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanımız sayın Mehmet Şahin'e, AKP İlçe Başkanı sayın Mustafa Berberoğlu'na, MHP İlçe Başkanı sayın Mustafa Türkdoğan'a, CHP İlçe Başkanı sayın Ali Takavut'a, değerli oda başkanlarına, STK temsilcilerine, Aytemiz Alanyaspor'da her zaman yanımızda olan değerli yöneticilerimize ve kulüp çalışanlarına, destek veren tüm işadamlarımıza, esnaflarımıza, Alanya halkına ve değerli Alanyasporlular Grubu üyelerine, yaz başında temelini attığımız derneğimizin ve bugünlere kadar gelmemizde en ufak katkısı ve desteği olan herkese canı gönülden teşekkürü bir borç biliriz."

"DESTEK DEĞİL, KÖSTEK OLDULAR" 
"Alanyasporlular Derneği'ni kurmaya karar verdiğimizde, amacımız sadece Alanyaspor'a tribünde destek vermek değil, Alanya'nın sosyal ve kültürel anlamdaki gelişimine katkı sağlamak ve misafirperverliğini rakip takım taraftarlarına göstermekti. Bunun yanında, sosyal aktivitelerle farkındalık yaratmak, yardım organizasyonları ile bir nebze de olsa ihtiyaç sahiplerine merhem olmak, sporsever gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, gençlerimiz arasındaki birlik ve beraberliği sağlamlaştırmak ve sıcak bir ortam yaratmaktı. Bugüne kadarki süreçte bu amaçlarımızı en titiz ve en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Geride kalan süreçte Türkmen Dağı'nda varlık mücadelesi veren soydaşlarımıza kuru gıda ve giyecek yardım organizasyonu, İshaklı İlkokulu, Van Özalp Anaokulu ve Ortaokulu gibi ihtiyaç sahibi kardeş okullarımıza yardım kampanyaları düzenledik. Yine geçen sürede, sayısız piknik, iftar, kahvaltı ve kaynaşma organizasyonları yaparak birlik ve beraberliğimizi üst seviyelerde tutmaya çalıştık. Yanımızda olan da oldu, olmayan da. Destek veren de oldu, köstek olan da oldu."

"GENÇLERİMİZE ÖRNEK OLDUK" 
"Alanyasporlular Derneği olarak, şehrimizi Süper Lig gibi en büyük arenada temsil eden takımımızı koşulsuz desteklemenin yanında, kentimize gelen rakip takım taraftarlarını da dernek kolimizde ağırlayarak (Trabzonspor, Bursaspor, Akhisar Belediyespor, Beşiktaş) misafirperverliğimizi bütün Türkiye'ye göstermeye çalıştık ve bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Fakat biz bütün bu konularda çalışmalar ve uğraşlar verirken, kapalı kapılar ardından derneğimiz hergün kolluk kuvetlerine sayısız şekilde sessiz telefonlarla ihbar edildi. Derneğimizde kumar v.b. oyunlar oynatıldığı, 18 yaşından küçük çocukların geç saatlere kadar dernekte olduklarını ve bu gençlerin teşvik edildikleri iddia edildi. Bu iddiaların asılsız olduğu, atılan iftiraların yerinde olmadığı görülmesine rağmen, yine sessiz ellerin kolluk kuvetlerine şikayet ve ihbarları devam etmiştir. Son olarak da, bu konular ve olaylar, Aytemiz Alanyaspor Kulübü'ne kadar iletilmiştir. Akabinde, yönetim ile yapılan toplantıda, açıklama yapmamıza bile izin verilmeden bu oluşumun bir an evvel sonlandırılmasını söylenmiştir."

"BÜYÜKLERİMİZ 'TEKRAR DÜŞÜNÜN' DEDİ AMA" 
"Bu görüşmenin ardından, dernek yönetim kurulu ve üyeleri ile birlikte son 3 günde yapmış olduğumuz hararetli toplantıların ardından, dernek yönetimi olarak üzerimize atılan asılsız iftiralar ve alçakça karalamalar neticesinde, hiç birşeye boyun eğmemek kaydı ile bugüne kadar göstermiş olduğumuz dik duruşun devamı olma niteliğinde, Alanyasporlular Derneği'ni fesh etme kararı almış bulunmaktayız. Bu kararı kamuoyu ile paylaşmadan önce başta değerli büyüklerimizle içinde bulunduğumuz zor durumu ve atılan asılsız iftiraları paylaştık. Ve akabinde, yine değerli iki büyüğümüz kapatma kararımızı gözden geçirmemizi isteyip, bizim 1 yıllık giderlerimizin (dernek kirası v.b.) ve mağduriyetimizin kendi şahısları tarafından karşılanacağını söylediler. Kendilerine bu ince düşünceleri için tekrar sonsuz teşekkür edip, dernek yönetim kurulu olarak kapatma kararımızın arkasında duracağımızı aktardık. Kendileri de kararın yine bize ait olduğunu ve tekrar gözden geçirmemizi istediler. Buna rağmen, alacağımız kararın da hayırlı olmasını dilediler. Kendilerine tekrar teşekkür edip, kararımızın arkasında olduğumuzu söyledik."

"HİÇ BİR ZAMAN YALAKA OLMADIK" 
"Alanyasporlular Derneği Yönetim Kurulu olarak bu kararı almamızdaki en büyük etken, tek kelimeyle "YALAKA" olmayışımızdandır. Bugüne kadar karakterimizden ödün vermedik, vermeyeceğiz de. Geride kalan süreçte Alanyaspor Yönetimi ile yapılan taraftar liderleri toplantılarında, dernek olarak yalnız kaldık. Taraftarlar olarak sorunlarımızı ilettik, fakat bu sorunları ileten yine sadece Alanyasporlular Grubu oldu. Toplantılardan önce taraftar gruplarının liderleri ile ortak alınan kararlar, nedense yönetimin karşısına geçince sus pus olunarak tarafımızdan alınmış kararlar olarak lanse edildi. ÖRNEK: Sayın Menderes Türel'den deplasman için otobüs isteme kararını taraftar grubu liderleriyle birlikte almamıza rağmen, yönetimle yapılan toplantıda kimseden ses çıkmaması, Konyaspor maçının ardından Alanyasporlu taraftarları hedef haline getiren gazeteci İbrahim İpbüker'e tribübünden verilecek olan tepkide ve son olarak Hüseyin Kalpar'ı istifaya davet ederken Şimşekler Grubu lideri Fatih Aslan tarafından yalnız bırakılmamız..."

"OTOBÜSLERİ KİMİN TAŞLADIĞINI BİLİYORUZ" 
"Şimşekler Grubu lideri Fatih Aslan, girdiği her platformda herhangi bir resmiyeti olmamasına rağmen "lokal" adını verdiği işletmesinde her şeyin ücretsiz olup defalarca "bizim lokalimizde okey oynanmıyor, gençlerimiz sadece yiyip içip ders çalışıyor" diyerek derneğimiz faaliyetleri hakkında aklınca ve "kıskanç" bir şekilde kamuoyu önünde bizleri hedef haline getirmeye çalışmıştır. Şu bilinmelidir ki, biz bugüne kadar yaptığımız her şeyin şeffaf olmasına azami gayret gösterip, attığımız her adımı da kamuoyu ile defalarca paylaşarak, dernek olarak samimiyetimizi gösterdik. Fatih Aslan ve aynı düşünceye sahip kişiler sanmasın ki, Konya'daki final maçında atılan meşale ve torpillerin kimin tarafından atıldığını, geçen sene Samsunspor taraftar otobüsünün ve bu sene oynanan Konyaspor maçında taraftar otobüsleri ile takım otobüsünün çevre yolunda kimler tarafından taşladığını bilmiyoruz. Ayrıca, sponsor firmaya gidip Alanyaspor taraftarlarının tümüne forma yaptıracağını söyleyen Fatih Aslan, bu yaptırılan formaları kime veya kimlere peşkeş çekmiştir o da ayrı bir muammadır. Zira, bizler de Alanyaspor taraftarlarıyız ama bizlere getirip de forma veren olmadı. Biz bunları bugüne kadar dile getirmediysek, arma sevdamızdan şüphemiz olmadığı içindir. Fakat bugünden sonra tüm kirli çamaşırlar spor kamuoyu ile gün be gün paylaşılacaktır."

"İFTİRALARIN ARKASI KESİLMEDİ" 
"Fatih Aslan, oraya buraya gidip de, kimlere ne şekilde neler anlattığını ve hakkımızda atmış olduğu iftiraların (kumar v.b.) kulağımıza gelmediğini sanma! Fatih Aslan, bunların hepsini dönem dönem şahsına söylememize rağmen, şimdi olacağı gibi hep inkar etti. Bunların hepsini kendisi ve yakın çevresi çok iyi biliyor. Ayrıca, geçtiğimiz yıl oynanan bazı maçlarda olaylar çıkmıştı. Bu maçların ardından rakip tribün liderlerini arayarak ve mesaj yazarak "Bu çıkan olaylarla benim ve grubumun alakası yok. Diğer gruplardaki şerefsizlerin işi" diyerek suçu bizlere attığını da "belgeli" bir şekilde çok iyi biliyoruz. Şu husus da unutulmasın ki, bize kapalı kapılar ardından destek sözü verenler, sonra ulaşmaya çalıştığımızda telefonumuzu bile açmayanlar, gençlerimize dağıtmak üzere istediğimiz 50 adet atkıyı bile yaptırmayı çok görenler, sizleri de unuttuk sanmayın! (Güzide STK başkanlarımız)"

"ALANYASPOR'A DESTEĞİMİZ SÜRECEK" 
"Değerli spor kamuoyu; görüldüğü üzere bizlere yapılan iyilikleri anlattığımız gibi, arkamızdan çevrilen oyunları ve içimize kadar gelip ekilen nifak tohumlarını da gözler önüne seriyoruz. Taktir değerli Alanya halkınındır. Bugüne kadar başımız dik geldik, şimdi de dimdik gidiyoruz. Hiç kimse bizden bazıları gibi kuyruğumuzu kıstırıp ve bir köşeye çekilip susmamızı beklemesin. Bundan sonra her zamankinden daha çok, daha gür, daha güçlü ve daha yüksek bir sesle Alanyaspor'a olan desteğimiz çığ gibi büyümeye devam edecektir. Yanımızda olan tüm dostlarımıza, gençlerimize, ailelerimize, taraftarlarımıza ve değerli büyüklerimize teşekkürü bir borç biliriz. Ayrıca, gençlerimizi de "leş kargalarına" yedirmeyeceğimizin kamuoyu tarafından bilinmesini önemle arz ederiz. Saygılarımızla... ALANYASPORLULAR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU."

24 Oca 2017 - 15:04 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Bir bilen - Emniyet sizin hakkinizdaki şeyleri dikkate aliyor da Kale market in arkasinda ki "oba sahil derneği"yazan kumarhaneyi niye dikkate almıyor anlamış degilim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 15:04

Çorum Haber