Alanya'da ralli heyecanı

Almanya'dan 7 Mayıs'ta başlayan 12 bin 500 kilometrelik Doğu-Batı Rallisi'nin Manavgat-Alanya-Anamur-Mersin ayağı başladı

AVRUPA Birliği Bakanlığı himayesinde ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nin destekleriyle düzenlenen, 7 Mayıs'ta Almanya'da başlayan ralliye, 11 ülkeden 288 sporcu katılıyor. 2005'ten bu yana yapılan ve 3.5 hafta süren 12 bin 500 kilometrelik Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nde araçlar otoyol ve GPS kullanmıyor. Ralli Ürdün'ün Kızıldeniz kenarındaki Akabe kentinde sona erecek.

 Doğu Batı Rallisi Başkan Yardımcısı Nadir Serin "Ralliye 11 ülkeden 288 yarışmacı katılıyor. Bugün Mersin'e gideceğiz, Mersin'den de İsrail. İsrail'den de Ürdün'e gideceğiz. Almanya'dan yola çıkarak Avusturya, Slovenya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye geldik. Amacımız kültürler arası diyalogları ve önyargıları kaldırması. Böyle bir organizasyonun turizmi de biraz canlandıracağını düşünüyoruz. En azından Türkiye'ye karşı önyargıların düzeleceğini umut ediyoruz" dedi. 
Nadir Serin, Manavgat-Mersin etabından sonra gemiyle İsrail'e geçeceklerini, Kudüs ve Filistin üzerinden Kızıldeniz kenarındaki Akabe kentine ulaşacaklarını anlattı.

21 May 2017 - 23:37 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber