68 yıllık hasret

Süper Lig'e çıkacak 3. takımın belirleneceği PTT 1. Lig Play-Off finali, bu akşam Multigroup Alanyaspor ile Adana Demirspor arasında oynanacak. Konya Torku Arena Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak olan dev finali FIFA Kokartlı Hakem Bülent Yıldırım yönetecek

PTT 1. Lig'de dananın kuyruğu bu akşam kopuyor. Zorlu rakibi Balıkesirspor'u 0-0'ın rövanşında 1-0'lık skorla eleyen Multigroup Alanyaspor, Elazığspor'u 3-2'nin rövanşında kendi sahasında 2-1 mağlup eden ve finale yükselen Adana Demirspor ile karşılaşacak. Turuncu yeşilli takım finali kazanırsa, 68 yıllık hasretine son verecek ve tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselecek. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 42 bin kişilik Konya Torku Arena Stadyumu'nda oynanacak olan final mücadelesinde turuncu yeşilli taraftarlara 18 bin 081, lacivert mavili taraftarlara ise 17 bin 919 kişilik tribün tahsis etti. Yetkililer, hala biletini almamış taraftarları uyararak "Alınan karara göre maç günü stadyumdan değil, internet üzerinden bilet satışı yapılacak" dediler. 
22'NCİ RANDEVU
Çeşitli liglerde daha önce 21 kez karşılaşan iki ekipten Multigroup Alanyaspor'un 6, Adana Demirspor'un 9 galibiyeti bulunurken, 6 karşılaşma da berabere tamamlandı. Bu maçlarda Adana Demirspor'un 30, Multigroup Alanyaspor'un ise 24 golü bulunuyor. Daha önce 2006-2007 sezonunda 1. Lig'e yükselmek için Play-Off oynayan iki ekipten Adana Demirspor, normal süresi ve uzatma bölümü golsüz eşitlikle geçilen müsabakayı penaltı atışları sonucunda 4-2 kazanarak finale çıkmıştı. PTT 1. Lig'in bu sezon ilk devresinde Alanya'da oynanan karşılaşma 2-2, Adana'daki müsabaka ise 1-1 eşitlikle tamamlanmıştı.

26 May 2016 - 18:04 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber