Söz taraftarda (4)

AYTEMİZ

Alanyaspor taraftarının, Facebook'ta "Veysel Reis'le Alanyaspor" sayfasına yaptıkları yorumlarını geçtiğimiz hafta üç gün boyunca köşemizde yayınladık. Bugün sonuncusunu yayınladığımız fikirlerin ve önerilerin önemsenerek değerlendirilmesi dileğiyle.

Osman TUNÇ: Burada en önemli sorun birlik ve beraberliğin olmaması. Alanyaspor taraftarı birlik olduğu zaman her şeyin üstesinden gelebilecek bir kapasiteye sahip. Kim üstüne alınırsa alınsın, ben dahil Alanyaspor'da şu anda taraftar liderliği yapabilecek bir insan yok. Sete 5 kişi çıkıyor, kimin ne yapacağı belli değil. Taraftarlar da bu duruma şaşırıyor. Orta kısımlarda iş yapacak çok iyi insanlar var yönlendirme konusunda. Bir başka konu ise, merdiven boşlukları grupları ayırdığından, ses ister istemez dağınık çıkıyor. Benim düşüncem yeni sezonda tek yer, tek grup ve tek ses olmalı. Taraftar bütün olursa çok iyi bir ses ve görüntü çıkar ortaya. Takım öne geçtiği zaman maç bitmiş gibi şovlar yapıp, bazen takımın konsantrasyonu bozduğumuz maçlar yaşadık. Mesela Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarında bunu gördük. Sahaya yabancı madde atan insanlara yüklendiğimiz kadar kendimize de iğneyi batırmamız lazım. Karabük maçında birçok taraftar cezalıydı. Neden? Biz taraftar gruplarının kötü tezahüratından dolayı. Eğer sahaya yabancı madde atıp, yakalanan insanlara ceza verilmezse, bu böyle devam eder gider. Bir konu da, çekirdek çitleyerek oturup maç izleyen insanların 90 dakika gırtlak patlatan taraftar gruplarına saygı göstermesi lazım. Saygının yanında destek olmaları lazım. Tam havaya girmişsin, bağırıyorsun, adam çıkmış 'Ben maç izlemeye geldim, otur' diyor. Stadyumların insanların egolarını tatmin etme yeri olmadığını yönetimimiz şişe ve çakmak atan insana ceza verip öğretmelidir. Eğer ceza uygulanırsa kimseler sahaya bir şey atamaz. 1 sene men, para cezası ve her maçtan önce karakola gidip imza atma cezası yiyeceklerini unutmamalıdırlar. Yeni sezon Alanyaspor taraftarı için daha güzel olacak, düşüncem bu yöndedir.

Kerim TÜRKYILMAZ: Öncelikle stadın yolu ne Alanya'ya, ne de stada yakışıyor. Sanki tarla yolu. Çok dar ve bozuk, giderken ve gelirken izdiham oluyor. İkincisi otopark. Arabayı koymak için kırk kere dönüyoruz, şimdi alan ve de zaman varken yapılması gerekir. Bir de diğer kulüpler bas bas bağırırken deplasmana taraftar götürmek için, bizde gidecek taraftar var, otobüs yok. Bir de kombine çok pahalı, futbol taraftarla güzel, buna bir ayar gerekli.

Mustafa DEMİR: Hepimiz gördük ki herkes bu sene hatalar yaptı. Veysel ağabey gibi tecrübeli kişiler sezon öncesi birçok konuda endişelerini dile getirdiler. Sonradan dedikleri oldu. Alanyaspor camiası birbirinden faydalanmalıdır. Özellikle olaylar yaşanmaması için İlçe Spor Güvenlik Kurulu sosyal medyayı iyi takip etmeli. Günü kurtarmak, geleceği karartır. Alanyaspor'u reklam aracı olarak kullananlar artık dışarıda olması lazım. Bir takım temizlik yapılırsa düzelir bu şikayetler. Aksi halde sorunlar katlanarak büyür gider ve kaybeden Alanyaspor olur.

Şahin KİRAZ: Reis önümüzdeki sezon altyapımızdan 3-4 oyuncumuzu A takımda görecek miyiz?

Adnan AKAY: Ulaşım kesinlikle berbat. Turnikeler biraz daha geniş olamaz mı, zor sığıyorum.

İrfan KERTİLİ: Reis koltuklar sıcaktan yanmış, deforme olmuş ve herkes basıp geçtiği için çok pis oluyor. Şu yeni sistem kapalı koltuklar yakışır Alanyaspor'umuza. Gerekirse biletlere 5 TL zam yapalım ama değişsin. Saygılar.

Cemal ARIKAN: Maraton çok sessiz kalıyor. Tezahürat yapacak amigolar gelse iyi olur. Kombinemi aldığıma pişman oldum, keşke kale arkasından alsaydım. Coşku her zaman takıma ekstra motive olur bence.
-

BİTTİ

-

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Veysel Okşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber