Sosyetik siyasetçiler!

İSİM

vermeyeceğim, AKP'nin adeta arı gibi çalışan isimsiz kahramanlarından biri aradı geçenlerde.

Selam sabah faslından sonra, "Zorumuza gidiyor kardeşim. Vallahi de billahi de zorumuza gidiyor" dedi.

"Nedir abi sıkıntı, anlat dinleyeyim, mevzu iyiyse köşe yazısı konusu yapayım" dedim.

"İsmimi yazmayacaksan anlatırım" dedi, sözü aldıktan sonra da başladı anlatmaya...

Dedi ki: "Sen de bizi yıllardır yakından takip ediyorsun. Partinin başarılı olması için gece gündüz demeden sahada koşturan biziz ama bu işin kaymağını partili gibi geçinen sosyetikler yiyor."

Konuşmasına müdahale edip "Dur bir dakika dur. 'Sosyetik Partili' kavramını ilk kez senden duyuyorum. 'Beyaz Alanyalı' tabiri gibi bir şey mi bu? Devam et bakalım, zira giderek daha heyecanlı oluyor" dedim.

Şöyle devam etti: "2002, 2007, 2011 ve 2015 Genel Seçimleri'nde de aynı şeyleri yaşadık, 2004, 2009, 2014 Yerel Seçimleri'nde de. Sahada sabahtan başlayıp gece yarılarına kadar çalışan biziz. Bayrak asılacak olsa, broşür dağıtılacak olsa, köye kömete gidilecek olsa hemen bizi bulurlar. Biz dava için çalışıyoruz, elbette çalışacağız ama her seferinde, nasıl oluyorsa son dakikada sanki harbi AKP'liymiş gibi, en pahalı takım elbiseleri giyip piyasaya çıkan erkekler, en pahalı abiyeleri giyip sahaya inen kadınlar neden en gözde isimler oluyor, işte biz bunu anlamıyoruz."

Anlattıkları giderek daha da ilginçleşen "ismi bende saklı" bu partilinin sözünü bir kez daha kestim, "Kim bunlar, isim isim söyle bakalım. Söz, yazmayacağım ama ben de bileyim, kimmiş bunlar?" dedim.

Sağ olsun, kırmadı, en az 10-15 kadın-erkek ismi verdi. Müsaade ederseniz isimlerini burada sizlerle paylaşmamayım, çünkü pek çoğunu yakından tanıyorum, ikili ilişkilerimize halel gelmesin.

Kendisini "Maraba Partili" diye tanımlayan partiliye, "Devam et, seni dinliyorum" deyince, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu sıkıntıyı en son referandum sürecinde yaşadık. Neredeyse 3-4 ay sahada çalışan, çoğu zaman yiyecek içecek masraflarını bile kendi cebinden karşılayan, bu süreçte evine gece yarıları gitmek zorunda kaldığı için çorunu çocuğunu ihmal eden, buna mukabil çoğu zaman kuru bir teşekkür bile çok görülen biziz. Ama ne zaman Alanya'ya Dışişleri Bakanı gelse, normal zamanlarda partinin önünden bile geçmeyen Sosyetik Partililer en öne oturtuluyor, selfi çektiriliyor, elleri sıkılıp teşekkür ediliyor. İşte bu zorumuza gidiyor."

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Alanya'ya geleceği zaman AKP'li olduklarını hatırlayıp diğer zamanlarda partinin önünden bile geçmeyenler, anladığım kadarıyla parti tabanının da tepkisini çekmeye çoktan başlamış bile.

Üstelik gece gündüz koşturdukları halde, kendi ifadeleriyle, yaptıkları çoğu zaman beğenilmeyen, taltif edilmeyen, kuru bir teşekkür bile çok görülen partililerin kendi aralarında bu sessiz çığlığı dillendirdikleri, ancak kan kusup, soranlara "kızılcık şerbeti içtik" dedikleri belirtiliyor.

Referandum sürecinde hakiki emekçi olan ve "taban" diye adlandırılan partililer gece gündüz çalışırken...

Yine referandum sürecinde sosyal medya hesaplarında "falanca tatil köyündeyiz", "filanca restoranda yiyip içiyoruz" tarzı janti fotoğraflar paylaşıp, sadece "Bakan Bey" Alanya'ya geldiğinde partili olduklarını anımsayan, bunun dışında başka hiçbir parti çalışmasına katılmayan "Sosyetik Partililer" konusunda AKP İlçe Teşkilatı'nın bence acil bir çalışma yapması gerekir diye düşünüyorum.

Siyasette "adam çalıştırma", "sahaya sürme", "gece gündüz koşturmasını sağlama" bir motivasyon işidir.

Parayla pulla bu işi kimseye yaptıramazsınız.

Ama Bakan Bey'den Bakan Bey'e partili olanları el üstünde tutup, hakiki tabana kuru bir teşekkürü bile az görürseniz, sandıktan çıkan sonuca da razı gelirsiniz, benden bir kardeş uyarısı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber