Sizce suçlu kim?

ALANYA'DA

sezonun yine yeniden kötü geçmesi nedeniyle esnaf zor durumda.

Bunu halen göremeyen yetkililer de bunun sorumluluğunu inkar etmekte, büyük umutlar verilen esnafın sezon başında yaptığı hazırlıklarının külfeti ile sıkılmış yakaların daha sıktığını görmekteyiz.
Geçmişte Alanya’nın en görkemli sokaklarında dükkan kapma yarışının yaşandığını hatırlamayanız yoktur.
Şimdi o sokaklarda açık dükkan görmek bile imkansız hale geldi.
Peki bunun sorumlusu kimdir?
Dükkanlarını; hayatlarında nasıl para kazanıldığını bilmeyen, uçuk rakamlara 3 karış dükkanı kiraya veren dükkan sahipleri mi?
Veya 2 çaput satarak on binlerce Euro’luk kiraları ödeyemeyeceğini bile bile o dükkanları tutan esnaf mı?
Ya da sezon öncesi "Şöyle tanıtım yaptık, böyle tanıtım yaptık, turizm patlaması olacak" umudu vererek, esnafın silahında kalan son mermisini ateşlemesine sebep olanlarda mıdır suç?
Ve son olarak, Alanya’nın geçen yıl Rus pazarı, bu sene de Avrupa pazarından mahrum kalmasının sebebi dış politikalarda, turizmcinin durumu düşünülüp önlem almayanlarda mıdır?
Yanıtsız sorular böyle uzayıp gider, bu satırlara sığmaz ama ne soru soracak ne de sorulara cevap arayacak esnafın kalmadığını da üzülerek görmekteyiz.
Esnaf kendi derdine düşmüş, umutları tükenmiştir.
Çare gözükmediği gibi arayanlar samanlıkta iğne arar duruma gelmiştir.
Öncelikle burada görev devlet yetkililerine düşmektedir. Sorunlara çözüm arayışına geçildiğinde en aşağıdan başlanıyor ve yanlışa en başta düşülüyor.
Çözüm arayışına turizmin en tepesinden başlanması gerekiyor.
Nasıl ki bir iş için kalifiye eleman ararsınız, turizmin başına da kalifiye, işi bilen, sektörün sorunlarına hakim biri şart ve zaruri hale gelmiştir.
Tahminime göre sorunu çözmek için yakın bir zamanda buradan başlanacağını görüyor ve ümit ediyorum.
Tepeden başlayan değişimlerle, bilinçli üretilen politika ve tanıtımlarla turizmin şaha kalkacağı kanısında birisi olarak, aşağıya doğru eksiklerin giderileceğini düşünmekteyim.
Alanya’nın ve turizmden gelir sağlayan diğer bölgelerin kötü geçirecek bir sezonu daha kalmamıştır.
Bunca sorun ve çözüm önerilerinden sonra diyeceksiniz ki; “Siz de siyasetçisiniz, duyurun sesimizi.”
İşte bu yazıyı kaleme almamdaki sebep sizlerin sesine ses katabilmektir.
MHP Alanya İlçe Teşkilatı göreve geldiği günden beri sayısız esnaf ziyaretleri yapmış, çeşitli raporlar hazırlayarak konun muhataplarına iletmiştir.
Aynı zamanda MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “MHP heyeti Alanya eksenindeki turizmin sorunlarına ilişkin bir rapor hazırlamıştır. Akabinde turizmle ilgili yaşanan sıkıntıların aşılmasına yönelik önerilerimizi de bu rapora ekleyerek, çalışmalarımızı iktidarın ve kamuoyunun dikkatine sunmuştuk" ifadeleri, MHP olarak üzerimize düşen, yetkilerimiz dahilinde olan her şeyi yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz.
"Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben" diyen bir zihniyetin temsilcileri olarak, Hakk’ın yolunda ve milletin yanında olmaya devam edeceğiz.
Ne mutlu Türk'üm diyene...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hasan Cantürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber