''The Last Book'' kasım'da vizyonda

Evrim Teorisi'ni benimseyen 6 arkeoloğun bir mağarada, ''Kur'an-ı Kerim ayetleriyle yüzleşmelerini'' konu alan filmin çekimlerine mayısta başlanacak.

İngiltere'de yaşayan ve Evrim Teorisi'ni benimseyen 6 arkeoloğun ''bir mağarada Kur'an ayetleriyle yüzleşmelerini'' konu alan ''The Last Book-Son Kitap'' sinema filminin çekimlerine mayıs ayında başlanacak.


Filmin senaristi Selçuk Kızıldağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin Evrim Teorisi etrafında yaşanan tartışmalara Kur'an-ı Kerim'den yanıt aradığını belirterek, günümüzde Evrim Teorisi'ni tartışan bilimadamlarına ''bilim düşmanı'' veya ''gerici'' gibi yaftalar yakıştırıldığını anlattı.
 
Kur'an-ı Kerim'in yeterince açık olmasına karşın ne dediğinden çoğu Müslüman tarafından bile tam bilinmediğini ifade eden Kızıldağ, ''İnançsız ya da inançlı herkes tarafından izlenecek bir film düşüncesiyle yola çıktık. Güneş batıdan doğmadan önce tüm insanlığın Kur'an-ı Kerim'i okumasıdır dileğimiz'' şeklinde konuştu.

Filmin geçtiği mağaranın Eskişehir'e bağlı ve 50 km uzaklıktaki Güney köyü Bey Yaylası'nda yer aldığını anlatan senarist Kızıldağ, çekimlerinin önemli bölümünün ''Sabır'' adı verilen bu mağarada geçeceğini söyledi.
Filmin yapımcılığını üstlenen Levent Şen ise İslam tarihinde ''mağara''nın önemli bir sembol olduğuna dikkati çekti.

Aynı anda Ortadoğu ve uluslararası ilişkiler uzmanı Şen, Hazreti Muhammed'in peygamber olmadan önce 35 yaşında toplumun yozlaşmış yapısından uzaklaşıp mağarada inzivaya çekildiğini hatırlatarak, 4 haftalık bir süreçte çekilmesi planlanan filmin kasım ayında vizyona girmesinin planlandığını söyledi.


Şen, çekimlerine mayıs ayında başlanacak filmin dram ve gerilim tarzında olacağını belirterek, filmin 300 kopya olarak Türkiye genelinde aynı anda vizyona gireceğini, DVD ve TV satış çalışmalarıyla en az 20 milyon izleyiciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

30 Mar 2013 - 12:26 - Medya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber