Yüzemeyen çocuklarda risk yüksek

Yüzemeyen çocuklarda bağırsak enfeksiyonu riski daha fazla

YAZ aylarının gelmesiyle çocuklarda bağırsak enfeksiyonuna yakalanma riskinin daha da yükseldiğine dikkat çeken uzmanlar, yüzme bilmeyen çocukların bağırsak enfeksiyonuna daha çok maruz kaldığını bildirdi.

Memorial Antalya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü yenidoğan uzmanı Dr. Aşkın Güra Nemlioğlu, yaz aylarında ailelerin çocuklarını enfeksiyondan uzak tutmanın yolları hakkında bilgi verdi. Nemlioğlu, sağlık koşulları iyi olmayan ve temizliği düzenli yapılmayan havuzlarda çocukların bağırsak enfeksiyonlarına yakalanma riskinin daha fazla olduğunu söyledi. Uzman Nemlioğlu, ailelerin çocuklarına havuz suyu yutmaması yönünde de uyarı yapmalarını istedi.
"ÇOCUKLARA YÜZMEYİ ÖĞRETİN"
Çocukların kumda oynaması bittikten sonra mutlaka temizlik yapılması gerektiğini kaydeden Nemlioğlu, özellikle kız çocuklarının kuma oturmasının, genital hijyeni bozarak idrar yolu enfeksiyonlarına ve genel cilt hastalıklarına sebep olabileceğini açıkladı. Nemlioğlu, "Bu nedenle kumda oyun sonrası temizlik yapılmalı, genital bölgede yabancı maddelerin kalması engellenmelidir. Yüzme bilen çocukların enfeksiyon risklerinin, bilmeyenlere göre daha az olduğu unutulmamalıdır. Çünkü yüzme bilmeyen çocuklar daha fazla su yutar ve özellikle bağırsak enfeksiyonlarına daha sık yakalanır." dedi.

Dr. Nemlioğlu, çocukların deniz ve havuza girerken mutlaka kulaklarına tıkaç takılarak buralara girmesinin sağlanması gerektiğini hatırlattı.

26 Ağu 2013 - 13:53 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber