Yumurtanın içinde böyle beyazlık varsa...

Yumurtanın içindeki beyaz şeyin ne olduğu ortaya çıktı. Yumurtanın içerisindeki o iplik gibi şeyi gördüğünüzde tiksiniyor musunuz? Ya da o garip şeyin ne olduğunu merak ediyorsanız işte cevabı…

Yumurtanın içinde böyle beyazlık varsa...
Haber albümü için resme tıklayın

YUMURTA sarısının iki tarafında yapışmış olarak bulunan o iplik gibi şey aslında...

Yumurtanın içerisinde yer alan beyaz ipliğe benzeyen o kısma kalaza adı veriliyor. Genellikle yumurtanın içindeki o beyaz kısmın civcivle alakası olduğu düşünülür. Aynı zamanda akıllara mide bulandırıcı senaryolar geliyor. 
Yumurtada bu beyaz kısmın bulunmasının civcivle hiçbir alakası yok. Bu beyaz kısım, yumurtanın sarısını ortada sabit tutmaya yarıyormuş.
Aynı zamanda bu kısım yumurtanın taze olduğunu da gösteriyormuş. Yumurta rafta bekletildiğinde yani bayatlamaya başladığında bu beyaz kısım giderek yok olmaya başlıyor. 
Açıkçası o beyaz ipliği gördüğünüzde korkmanız değil sevinmeniz gerekiyor.

20 Ağu 2017 - 16:16 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber