Yirmi'li yaşlarda yapılan egzersize dikkat!

Amerikalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, 20'li yaşlarda yapılan egzersiz sayesinde orta yaşta beynin korunabileceğini ortaya koydu

SONUÇLARI Neurology dergisinde yayınlanan araştırmada, 20'li yaşlarda koşu, yüzme ve bisiklet gibi kardiyo egzersizleri yapmanın 20 yıl sonrasında düşünme becerilerini ve hafızayı iyileştirdiği gözlendi. Bilim adamları, bu durumun beynin sağlıklı bir kalpten faydalandığına kanıt teşkil ettiğini belirtti.
Minnesota Üniversitesi'nde görevli bilim adamlarının araştırma çerçevesinde ortalama 25 yaşındaki yaklaşık 3000 kişiyi incelediği belirtildi. Bu kişilerin araştırmanın ilk yılında ve 20 yıl sonrasında kardiyovasküler egzersiz testlerinden geçirildiği, katılımcılardan yorulana ve nefessiz kalana kadar koşmaları istendi.
Ayrıca, araştırmanın başlangıcından 25 yıl sonra da bilişsel testlerle kişilerin düşünme becerileri ve hafızalarıyla ilgili ölçümler yapıldı.
Kardiyo egzersizlerinde daha uzun süre performans gösteren kişilerin, 25 yıl sonra sigara, diyabet ve yüksek kolesterol gibi faktörler hesaba katıldığında bile düşünme becerileri ve hafıza testlerinde egzersizlerde düşük performans gösterenlere göre daha iyi sonuçlar aldıkları görüldü.

08 Nis 2014 - 18:09 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber